[Shutterstock] Още по темата 4+1 | Канабис стартъпите в САЩ,

...
[Shutterstock] Още по темата 4+1 | Канабис стартъпите в САЩ,
Коментари Харесай

4+1 | Университетите на бъдещето, интервю с основателя на Wikipedia и какви играчки купуваме на децата си

[Shutterstock] Още по тематиката
4+1 | Канабис стартъпите в Съединени американски щати, завръщането на вендинг машините и по какъв начин добавената действителност трансформира музеите

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
24 апр 2018
4+1 | Когато една страна промени името си, лъжата зад " Made in Italy " и борбата на Тръмп с Amazon

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
22 апр 2018
4+1 | Бъдеще без пароли, завършек на безсмислените CV-та и за какво Starbucks затваря за ден заведенията си в Съединени американски щати

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
19 апр 2018
4+1 | Бихте ли плащали абонамент за Фейсбук, изкуствен интелект в лечебните заведения и машините, които четат мисли

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
17 апр 2018
4+1 | Когато туристите са проблем, можем ли да спасим Арктика и кой би трябвало да се опасява от разрастването на Disney

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
16 апр 2018 ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

В бъдеще университетите ще наподобяват доста друго
Един от новите трендове при платформите за онлайн образование като Coursera е да дават физическо пространство, където студентите могат да учат и работят дружно. Изглежда, че този бизнес – сходно на ритейла, търси салдото сред онлайн прекарването и действителността. Може би това ще се случи и със самите университети? Четете тук.

Играчки за
Коли с мотор, говорещи плюшени играчки, пеещи телефони и така нататък – общото сред тези играчки е, че не развиват нови умения у децата, а служат по-скоро като метод за разпръскване, до момента в който родителите си почиват. Така счита създателят на този текст, съгласно която играчките би трябвало да бъдат надалеч по-семпли от това, което ни се предлага на пазара.

FlixBus пътува към Съединени американски щати
Нещо като Uber. Така е най-лесно да се опише бизнес модела на Flixbus – компанията, която при започване на годината разгласи, че стартира транспорти от София. След като завладя Европа, в този момент немският start-up се насочва към Съединени американски щати, написа Bloomberg.

Електрическите тротинетки са тук
Начинът на напредване е гореща тематика във всеки промишлен град по света. Докато управата в София към момента не може да обезпечи съответни условия за велосипедистите тук, електрическите тротинетки покоряват някои американски градове и конкуренция е сериозна. Разказва CityLab.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Историята на Wikipedia
В началото на 90-те Джими Уейлс стартира да опитва с концепцията си – онлайн енциклопедия. През 2001 година концепцията се трансформира в действителност – Wikipedia. Повече за началото на петия най-посещаван уебсайт в света и бизнес модела на компанията чуйте от изявлението с Уейлс в този епизод на How I Built This тук или долу:
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР