[Shutterstock] Още по темата 4+1: Какво да четем и слушаме

...
[Shutterstock] Още по темата 4+1: Какво да четем и слушаме
Коментари Харесай

4+1: Какво да четем и слушаме в неделя вечер

[Shutterstock] Още по тематиката
4+1: Какво да четем и слушаме в четвъртък вечер

Четири хрумвания за текстове плюс една за подкаст, които могат да създадат връщането от работа по-приятно
9 ное 2017
4+1: Какво да четем и слушаме в сряда вечер

Четири хрумвания за текстове плюс една за подкаст, които могат да създадат връщането от работа по-приятно
8 ное 2017
4+1: Какво да четем и слушаме във вторник вечер

Четири хрумвания за текстове плюс една за подкаст, които могат да създадат връщането от работа по-приятно
7 ное 2017 Аpple и за какво би трябвало да търсим отговорност от тех фирмите
" Документите демонстрират, че от 2010 година насам задграничните доходи на Apple са били облагани със ставка сред 1 и 7%. Господин Куук, смятате ли, че това дава отговор на " моралната отговорност ", която проповядвате? ". След огромното разобличаване Paradise Papers залповете против Apple не престават. Този път упрекът идва от основния редактор на немския вестник Sueddeutsche Zeitung - източникът на изтеклите 13 млн. документа, и е ориентиран към изпълнителния шеф на компанията Тим Куук. Отвореното писмо можете да прочетете тук.

Индия по пътя на цифровата стопанска система
Докато предходната година индийското държавно управление обработваше приблизително 100 хиляди транзакции месечно, тази година цифрата е доста по-голямо - 76 млн. Драстичният скок се дължи на решението съвсем 90% от книжните пари в обращение да бъдат отстранени и страната да поеме по пътя на демонетизацията. Повече за софтуерната иновация в Индия и прекосяването към цифрова стопанска система четете тук.

Уроци по ръководство от Омир
Какво прави един водач добър? На този въпрос дава отговор тази публикация на Емили Анхалт, която чертае паралел сред сегашните ръководещи и Омировата " Одисея ". Според нея " същите легенди, които предхождат най-първата народна власт, имат на какво да ни научат и през днешния ден, както са създали и за античните гърци преди епохи ". Целият текст на този линк.

Китай, извънземните и шансът да не сме сами
Макар да се употребява за научни цели, най-голямата сателитна паница в света - в Китай, има и друга функционалност: да следи за известия отвън нашия свят. За дизайна учените са въодушевени от работата на Лиу Цъсин - публицист със статут на легенда в областта на научната фантастика и притежател на премия " Хюго " за романа " Проблемът за трите тела ". В този текст журналистът Рос Андерсън споделя за срещата си с Цъсин, теориите на визионера за вселената и за какво съгласно него към момента не е сбъднат " контакт ".

ЕДНО ЗА ОТСКОК
Какво да слушаме, с цел да се подготвим за седмицата

A16z е един от най-хубавите подкаст канали за технология и е дело на сдружението за финансови вложения Andreessen Horowitz. Тема на днешния подкаст е изкуствения разсъдък и използването му в медицината. Слушайте тук или долу:
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР