[Shutterstock] Още по темата 4+1: Какво да четем и слушаме

...
[Shutterstock] Още по темата 4+1: Какво да четем и слушаме
Коментари Харесай

4+1: Какво да четем и слушаме в сряда вечер

[Shutterstock] Още по тематиката
4+1: Какво да четем и слушаме във вторник вечер

Четири хрумвания за текстове плюс една за подкаст, които могат да създадат връщането от работа по-приятно
14 ное 2017
4+1: Какво да четем и слушаме в неделя вечер

Четири хрумвания за текстове плюс една за подкаст, които да ни настроят за новата седмица
12 ное 2017 ЧЕТИРИ ИДЕИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Just Гугъл it
Последната софтуерна гражданска война позволи доста проблеми, само че аргументи и някои непредвидени като езиковата акомодация. Това в действителност не е нов феномен - в България автомобил с висока проходимост е просто джип (от марката Jeep), а преди ерата на цифровите калкулатури използвахме думата елка. Дори за по-приспособимия британски език обаче е забавно, когато марката на артикул се трансформира в глагол, а не съществително - какъвто е казусът с това да " гугълнеш нещо ". Текста на Wired може да четете тук.

Нискобюджетно пътешестване
Запазете полета си два месеца по-рано, постоянно пътувайте във вторник и по опция вечер. Ако желаете да спестите от цената на билет към дестинация в Европа, е добра концепция да последвате рекомендациите на платформата за търсене на самолетни билети Momondo. Повече информация за " мъдро " обмисляне на почивката вижте в инфографиките на този линк.

Как да почистим въздуха
Отстраняването на въглероден диоксид от въздуха и превръщането му в калциев карбонат е една от концепциите за битка със замърсяването на въздуха и климатичните проблеми. Идеята е ефикасна, само че с двоен темперамент - за какво е нужно да отстраняваме нездравословните излъчвания, в случай че можем да спрем да ги произвеждаме. Разказва The New Yorker.

Рибата робот
Седемсантиметрова риба робот изследва държанието на рибни пасажи, проучва го и се учи. Макар да не наподобява като голямо научно достижение, роботът разрешава на основателите си да схванат повече за общественото държание на рибите, а въпреки това, да усъвършенстват роботиката в такива размери. Целия текст можете да намерите тук.

ЕДНО ЗА Институт по зоология ПЪТ
Какво да слушаме по пътя за у дома

Уроци от най-хубавите
Изпълнителният шеф на Inditex - компанията притежател на Massimo Dutti, Zara и редица други, е посетител в подкаст поредицата на Harvard Business Review Idea Cast. Пабло Исла е изпълнителен шеф на годината за 2017 година и мотор на бизнес модела на Inditex. Как да създадем продукта си сполучлив слушайте тук или долу:

Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР