[Shutterstock] Още по темата 4+1 | Четири сценария за бъдещето,

...
[Shutterstock] Още по темата 4+1 | Четири сценария за бъдещето,
Коментари Харесай

4+1 | Бъдеще без пароли, край на безсмислените CV-та и защо Starbucks затваря за ден заведенията си в САЩ

[Shutterstock] Още по тематиката
4+1 | Четири сюжета за бъдещето, Netflix на 20 години и по какъв начин корпоративният свят се трансформира

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
18 апр 2018
4+1 | Бихте ли плащали абонамент за Фейсбук, изкуствен интелект в лечебните заведения и машините, които четат мисли

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
17 апр 2018
4+1 | Когато туристите са проблем, можем ли да спасим Арктика и кой би трябвало да се опасява от разрастването на Disney

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
16 апр 2018
4+1 | Слепи ли сме за личните си привилегии, по-добрите стопански индикатори и въздейства ли настройката на здравето

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
15 апр 2018 ЧЕТИРИ А ЧЕТЕНЕ

Идва ли краят на паролите
На всеки се е случвало в сериозен миг да не може да влезе в електронната си поща да вземем за пример, тъй като не може да вкара паролата си вярно. Тенденцията е ясна - паролите в настоящия им тип принадлежат на предишното. Пръстовите отпечатъци при отключването на мобилни устройства са стъпка в вярната тенденция, само че какъв брой ще чакаме, до момента в който това се трансформира в стандарт? Четете тук.

Too long, didn`t read
" Прочетох и съм склонен с общите условия на потребление " е може би една от най-големите неистини в интернет. Условията са дълги и комплицирани за схващане за човек без правни знания, само че също по този начин и неизбежни. Затова пораждат бизнеси като ToSDR (Terms of Service, Didn`t read), които обобщават изискванията за прилагане в няколко абзаца. Повече на този линк.

Моделът " дистрибутор " се реалокира онлайн
Всички помнят " дистрибуторите " от ерата преди интернет - елементарни хора, които в свободното си време продаваха артикули на разнообразни марки за спомагателен приход. Оттогава малко се е трансформирало - вместо онлайн в този момент това се случва онлайн под името Multilevel marketing. И още веднъж етиката зад тази активност е противоречива. Разказва Тhe Atlantic.

Новият CV формат
Стандартните автобиографии при кандидатстване за работа не споделят нищо за личността на бъдещия чиновник. Дори по-новаторските формати стартират да наподобяват несъответстващо в средата през днешния ден. Но бъдещето е друго. Четете в Quartz at Work.

ЕДНА ЗА ПОДКАСТ

Starbucks основава казус
Заради непозволеното задържане на двама чернокожи мъже в заведение от веригата Starbucks в Съединени американски щати идващия месец компанията ще затвори краткотрайно всичките си 8 хиляди заведения, с цел да организира образование измежду чиновниците си против расовите стандарти. По калкулации на Bloomberg това ще коства на компанията 17 млн. $ в неосъществени продажби. Повече по тематиката чуйте тук или долу:
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР