[Shutterstock] Още по темата 4+1 | Бъдеще без пароли, край

...
[Shutterstock] Още по темата 4+1 | Бъдеще без пароли, край
Коментари Харесай

4+1 | Когато една държава промени името си, лъжата зад "Made in Italy" и битката на Тръмп с Amazon

[Shutterstock] Още по тематиката
4+1 | Бъдеще без пароли, завършек на безсмислените CV-та и за какво Starbucks затваря за ден заведенията си в Съединени американски щати

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
19 апр 2018
4+1 | Четири сюжета за бъдещето, Netflix на 20 години и по какъв начин корпоративният свят се трансформира

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
18 апр 2018
4+1 | Бихте ли плащали абонамент за Фейсбук, изкуствен интелект в лечебните заведения и машините, които четат мисли

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
17 апр 2018
4+1 | Когато туристите са проблем, можем ли да спасим Арктика и кой би трябвало да се опасява от разрастването на Disney

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
16 апр 2018
4+1 | Слепи ли сме за личните си привилегии, по-добрите стопански индикатори и въздейства ли настройката на здравето

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
15 апр 2018 ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

От Свазиленд на еСватини

Тази седмица кралят на една от най-малките страни в Африка - Свазиленд, разгласи, че страната му ще промени името си на Кралство еСватини. По думите на Мсвати Трети повода е, че Свазиленд е единствената страна, запазила името си от колониалната ера. Още по тематиката вижте в текста на Quartz.

Сайтовете на локални издания са неприятни и с причина
Едва ли някой харесва уеб страниците на локални онлайн издания - непрекъснато изкачащите реклами и вести задушават читателите, без да загатваме архаичния дизайн. наподобява, същият проблем съществува и в Съединени американски щати - CityLab дава положително пояснение за какво това е по този начин.

Добрите хрумвания имат потребност от реализатори
Депозирането на пластмасови бутилки в Германия е една от най-успешните политики против замърсяването на околната среда в международен мащаб - сега това са 99% от бутилките в приложимост в страната. Въпреки това мнозина отхвърлят да се поучат от опита на Германия. Примерът илюстрира забавен проблем - за какво толкоз проблеми към този момент имат решения и какви са пречките те да бъдат приложени. Текстът е от World Economic Forum.

Made in Italy, само че с нископлатения труд на имигранти
Надписът на етикетите на облекла " Made in Italy " носи посланието, че продуктът е изработен от положителни материали, а служащите получават възнаграждение съгласно труда си. Но това не всеки път е по този начин, написа The New Yorker.

ЕДНА ЗА ПОДКАСТ

Битката сред Amazon и Тръмп
Миналата седмица Доналд Тръмп подреди публично следствие в американските пощи поради подозрения по отношение на работата на службата с Amazon. Според президента на Съединени американски щати софтуерната компания употребява американските пощи за голям брой доставки, само че ги ощетява. Прав ли е Тръмп чуйте в подкаста на Planet Money тук или долу:
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР