[Shutterstock] Финтех компанията Revolut обмисля да въведе телефонен номер като

...
[Shutterstock] Финтех компанията Revolut обмисля да въведе телефонен номер като
Коментари Харесай

Revolut търси масово разширение

[Shutterstock] Финтех компанията Revolut обмисля да вкара телефонен номер като част от обслужването на клиенти, оповестява Financial Times. В момента потребителите могат да се свързват с компанията само посредством чат, формуляр или имейл, като Revolut стои твърдо зад изказванието, че този метод на връзка е по-ефикасен.

Някои клиенти обаче се оплакват от бавните отговори на незабавните им запитвания за помощ, а други са възмутени, че сметките им са замразени без пояснение. Това неодобрение е подтикнало компанията към смяна в модела на обслужване.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Том Хамберт, консултант в Revolut, показва, че компанията ще приема входящи позвънявания " в избрани случаи " и добавя, че " от време на време повдигането на телефона е по-бърз метод за решение на евентуален проблем ".

Бърз напредък

Въвеждането на телефонен номер е дребна смяна, само че е част от многото, които занапред възнамерява компанията. Намерението на 34-годишния съосновател Николай Сторонский е Revolut да се трансформира в " първата в света в действителност световна банка ". Крачка по-близо до задачата беше придобиването на банков лиценз от Националната банка в Литва през 2018 година, което разреши на Revolut да дава услугите си на всички места в Европейски Съюз и европейската икономическа зона.

За по-малко от четири години Revolut притегля над 4 милиона консуматори, а всеки ден се отварят нови 12 хиляди сметки, което я прави една от най-популярните финтех компании в Европа.

На 17 април компанията стартира да предлага сметки и в левове, а приложението поддържа български език. По последни данни клиентите в България наброяват 23 хиляди души.

Проблемите

Въпреки триумфа през 2018 година, началото на тази година донесе доста проблеми за компанията. През февруари Wired разгласява разобличаване, в което някогашни чиновници на Revolut описват за невъзможните цели, късите периоди, стресът и неприятно отношение от управлението. В допълнение, един от стадиите при наемане на чиновници е претендентите да привлекат 200 или повече нови клиенти за 7 дни. Разкритието сложи под въпрос фирмената просвета и контрола в компанията.

В изявление за Financial Times Сторонский споделя, че не вижда проблем. " Растейки, ние променяме нашата просвета ", твърди той. " Не споделяме толкоз нападателно, както преди. "

Месец по-късно, компанията беше подложена на напън, откакто Daily Telegraph разкри, че за интервала юли-септември 2018 година Revolut е изключила система за битка с прането на пари, която алармира за съмнителни преводи. Revolut отхвърли изказванията и съобщи, че съществуващата система е давала неточности и е била сменена с по-стара, а транзакциите осъществени в този интервал са били обширно прегледани.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР