[Shutterstock] Фактори, които да се следят- Политиката на централните банки-

...
[Shutterstock] Фактори, които да се следят- Политиката на централните банки-
Коментари Харесай

Има ли място за още борсов оптимизъм

[Shutterstock]

Фактори, които да се наблюдават

- Политиката на централните банки
- Политическите опасности към събития като Brexit и дейностите на Тръмп
- Финансовите доклади на фирмите
- Нивото на дълг в някои браншове.

Договорните схеми, които заложиха на български акции, имат най-висока рентабилност за първото тримесечие

Как можете да спечелите, в случай че сте сигурни, че бъдещето е на дроновете или на електрическите автомобили... и в случай че сте прав
Внезапният спад на софтуерния показател NASDAQ през юни извади на напред във времето тези анализатори и вложители, за които високите цени на акциите наподобяват нерационални и даже рискови за американския пазар през днешния ден. Причината е в оценката на софтуерните водачи – компании като FacebookGoogle, които имат огромни облаги или положителни вероятности за напредък. За вложителите, които се управляват от цената на фирмите, високите цени на акциите са нерационални сега. Но както по-често се случва, спадът на показателите поради високи коефициенти на оценка се оказва временен и е последван от нови върхове. Щатският фондов пазар навлиза в летните месеци на безспорните върхове и с цялостно преимущество на биковете.

Въпрос на позиции и дял

Apple с приход от дял от 1.7%, който е малко по-нисък от междинното за показателя S&P 500Facebook и Гугъл. NASDAQ се оказа по-скоро изолирано събитие от общите трендове на пазара в Съединени американски щати.

Финансови акции напрегнат

Най-големият риск за целия пазар в Съединени американски щати е политически. При това не толкоз обвързван с бъдещето на Доналд Тръмп в овалния офис, колкото със способността му да убеждава вложителите, че държавното управление работи в поддръжка на стопанската система. Досега това има триумф, само че за множеството анализатори Тръмп-ефектите върху борсата към този момент угасват. И е въпрос на време преди упованията за данъчни облекчения и кейнсианска политика да се охладят. Не е ясно по какъв начин това ще се отрази на пазара, само че всеки спад през втората половина на годината ще бъде добър миг за покупки.

Къде е Европа

Brexit и напрежението сред Лондон и Брюксел. Разводът сред Англия и Европейски Съюз ще се окаже доста по-тежък, в сравнение с вложителите правят оценка рисковете от него. Добрата вест за тържищата в Европа и изключително за английската е, че резултатите от " твърдия " Brexit
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР