Шумни, нетърпеливи, нахални – това бяха само част от най-негативните

...
Шумни, нетърпеливи, нахални – това бяха само част от най-негативните
Коментари Харесай

Иван, който надраска Колизеума. И още от туристическите изцепки на годината

Шумни, нетърпеливи, нахални – това бяха единствено част от най-негативните аспекти в държанието на туристите през  2023 година

Видяхме развалени обекти на международното културно завещание, заличаване на представители на застрашени типове и даже кражба на вино за близо 2 милиона $ от ресторант със звезда " Мишлен ".

CNN обобщава най-фрапантните случаи на невъзпитани туристи за годината.

Януари: Да шофираш по Понте Векио

Италия е известна с това, че туристите я третират като увеселителен парк, а годината стартира по предсказуемо тъмен метод, когато американец беше заловен да кара по пешеходния мост Понте Векио във Флоренция.

Най-известният мост на Ботуша е издигнат през Средновековието, а по-късно преустроен, с цел да свързва Палацо Пити с галериите Уфици по времето на Медичите.

Германците го оставят недокоснат по време на Втората международна война, тъй като Хитлер се влюбва в него при визитата си при Мусолини.

34-годишният американец отнася санкция от 500 евро за това, че е минал по него с кола.

Февруари: Бяла акула в чинията

Годината стартира зле за дивата природа.

През февруари китайска инфлуенсърка беше санкционирана, откакто излъчи онлайн по какъв начин готви и изяжда порция месо от огромна бяла акула - предпазен тип в Китай.

Съобщава се, че тя е била санкционирана със 125 000 юана или 18 600 $.

Март: Голи фотоси в Бали и „ не “ на ергенския запой в Амстердам

Руски екскурзиант провокира отвращение откакто се съблече полугол за фотография на свещено място в Бали.

Юрий Чиликин захвърлил облеклата за спонтанната си фотосесия на Агунг - вулкан, заветен за господ Шива.

По-късно той се извинил и повикал Нилух Джелантик, балийска бизнесдама и извънреден асистент на туристи в неволя, да посредничи сред него и локалните поданици. Оказало се, че взе участие в гала в храм, където се моли дружно с хиндуистки свещеници, само че това не попречило да бъде депортиран.

През същия месец управляващите в Бали оповестиха възбрана за наемане на мотоциклети от туристите поради произшествията, които те предизвикват.

В същото време в Япония управляващите оповестиха, че са подхванали ограничения против посетителите на тематичния парк Ghibli Park, отдаден на творчеството на известната анимационна компания Studio Ghibli, които вършат " неприлични " фотоси.

Обратно в Италия, Флоренция не беше пощадена от различен американски екскурзиант, санкциониран с 470 евро за това, че е управлявал нелегално наетот него автомобил Ферари на пешеходната зона на Пиаца каузи Синьория, основния площад на ренесансовата столица.

Междувременно, във Венеция клиент се изложи на риск, скачайки в канала от върха на триетажна постройка.

Кметът Луиджи Брунаро написа в X, че ще даде на причинителя " документ за нелепост и доста ритници ", откакто бъде проследен и упрекна обществените мрежи: " Те вършат тези нелепости поради лайковете ".

Влюбена двойка пък попадна зад решетките за обир на вино на стойност 1,7 млн. $ от ресторант със звезда " Мишлен " в Испания, осъществен през 2021 година

Амстердам пък сподели червен картон не на един, а на цяла нация туристи.

Градът започва акцията " Stay Away ", с цел да възпре младите британци да провокират безпорядък по време на " stag dos " - или ергенски празненства. Кампанията използваше целеви реклами, предупреждавайки бъдещите буйни туристи за опцията да бъдат задържани, санкционирани или да попаднат в болница след ергенски запой.

Април: Групата с гъбите

Група туристи се забърка в неприятности в английската област Лейк Дистрикт.

Районът е прочут с красивите си панорами, само че за тези мъже естествената хубост не била задоволителна - и те решили да подсилят прекарването с вълшебен гъби.

Доброволци-спасители били предизвестени за тях от минувачи и разкрили групата, " която изглеждала дезориентирана ".

Май: Селото, на което му писна от туристи

С настъпването на европейския летен сезон, на едно австрийско село толкоз му писна от туристи, които си вършат селфита, че издигна ограда, с цел да блокира гледката.

Халщат, за което се твърди, че е въодушевило кино лентата на Дисни " Замръзналото кралство ", сложи ограждения, откакто в селото с към 800 поданици дневно започнаха да идват до 10 000 гости.

Юни: Българската диря на Колизеума

През юни български екскурзиант с английско поданство беше заловен да издълбава надпис " Иван + Хейли 23 " върху една от стените на Колизеума в Рим.

Докато го снимали, той се усмихнал, само че не бил толкоз радостен, когато полицията го проследила единствено ден по-късно.

Според представител на карабинерите, той помолил за амнистия и споделил, че не знае каква голяма стойност има паметникът.

В момента нарушителят е в очакване на правосъден развой през 2024 година

Юли: „ Веселбата “ в Италия не стопира

С напредването на лятото туристите в Италия продължиха да повреждат културното й завещание.

През юли двама младежи бяха хванати да оскверняват Колизеума в поредни дни: първо момиче от Швейцария, а по-късно немски юноша. И двамата бяха хванати да издълбават имената си върху структурата.

Август: Спрете да се събличате измежду слънчогледите

Посетителите на слънчогледовите полета в Обединеното кралство бяха помолени да спрат да театралничат голи измежду зеленината.

Собствениците на фермата Stoke Fruit Farm на остров Хейлинг, край южното крайбрежие на Англия, насочиха молба в обществените мрежи посетителите да не се обличат, откакто видяха, че от ден на ден посетители се събличат, с цел да театралничат голи измежду цветята.

Собственикът Сам Уилсън съобщи пред CNN, че този проблем е изключително настоящ през 2023 година

Междувременно в Италия двама немски туристи бяха задържани за изобразяване на графити в коридора " Вазари " във Флоренция, който свързва галериите " Уфици " с Понте Векио.

Двойката е била част от група от 11 души, дошъл, с цел да посети футболен мач. Графитите са били на техния тим. Нанесени са вреди за над 10 000 $.

В северната част на страната група немски туристи събориха скъпа скулптура в устрема си да театралничат за съвършената фотография във Виджиу, покрай езерото Комо.

Докато температурите в Рим се покачваха, туристка влезе във фонтана Ди Треви, с цел да изпълни бутилката си с вода – нарушаване, за което се планува санкция в размер на 500 евро.

Париж също не изкара лятото незасегнат.

През август две пияни американски туристки бяха открити в Айфеловата кула, откакто прекарали нощта там, оповестиха от парижката прокуратура за CNN.

Септември: Полет с мирис на… повърнато

Тук става въпрос не за изцепка от туристи, а за шокиращо държание от авиослужители.

Персонал на Air Canada принуди пасажерите в полет от Лас Вегас до Монреал да седят на седалки, към момента нечисти с повърнато от предходен полет.

" Те сложиха смляно кафе в торбичката на седалката и пръснаха парфюм, с цел да прикрият миризмата. Когато смутените пасажери се пробваха да обяснят на стюардесата, че седалката и защитният колан са мокри и в зоната им към момента има забележими останки от повърнато, тя се извини, само че изясни, че не може да направи нищо ", описа един от пасажерите в обществените мрежи.

Авиокомпанията се извини, когато новината за случая стана известна.

Октомври: " Йерусалимски синдром "

Американски екскурзиант повреди две римски статуи от II в. от н.е. в Израел.

Според юриста му, той страдал от " йерусалимски синдром ", при който туристите са толкоз завладени от историята, че се откъсват от действителността.

Ноември: Да получиш доживотна възбрана за посещаване на Филипините

Американски екскурзиант получи доживотна възбрана да посещава Филипините, откакто беше упрекнат, че е написал хули в имиграционния си формуляр.

Властите оповестиха, че той е " показал фиктивен адрес, не е присъединил цялостното си име и е вписал нецензурни думи ".

При идването си той " посочил неуважение " към имиграционен чиновник, когато му напомнил да попълни онлайн формуляр за пътешестване, а към различен хвърлил паспорта и мобилния си телефон. Пътникът съобщи пред CNN, че оспорва информацията на страната.

Той е 44-ият чужденец тази година, на който е отказано влизане поради " неуважително " държание.

Декември към момента не е приключил, а туристическите изцепки занапред предстоят, поради наближаващите празници и нормалните за тях пътувания по целия свят.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР