Шуменската полиция и прокуратурата дължат 2 000 лв. обезщетение на

...
Шуменската полиция и прокуратурата дължат 2 000 лв. обезщетение на
Коментари Харесай

Шофьор осъди полиция и прокуратура за 2 000 лв.

Шуменската полиция и прокуратурата дължат 2 000 лева обезщетение на водач, който потвърдил, че не е карал кола след приложимост на опиати. Решението е на Районния съд в Нови пазар. Освен това двете институции дължат солидарно 80 лева деловодни разходи на ищеца, както и 1 110 лв. на съда за изплатени хонорари на движимости лица.
С.Р. от град Нови пазар бил спрян от пътни служители на реда в Шумен, където отишъл с другар на дискотека. Униформените го тествали с " Дръг чек 3000 " и той отчел наркотични субстанции. Тъй като не бил склонен с резултата, изискал да даде кръвна проба и с белезници го отвели при здравно лице. Водачът обяснил, че приема медикаменти. Междувременно автомобилът бил претърсен за опиати, а такива не били открити. Отвели го да пренощува в ареста, лишили му и книжката за 1,4 година
Резултатът от кръвната проба се забавил, а мъжът бил заставен да кара татко си да го вози до работа. Чувствал се потиснат, изпитвал неудобства, бил обезпокоен поради воденото наказателно произвеждане. Според жалбата му, изгубил работата си, поради неналичието на шофьорска брошура, не могъл да стартира и нова като дистрибутор. Затова претърпял и имуществени вреди в размер на още 2 000 лева, само че съдът не ги е приел. Срещу признаването им били и полицията, и прокуратурата.
След резултата от кръвната проба досъдебното произвеждане против С.Р. е прекъснато, върната е и шофьорската му брошура.
Решението на съда в Нови пазар предстои на обжалване пред Окръжен съд Шумен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР