Шумен. Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и

...
Шумен. Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов и министър Николай Нанков откриха строителството на новия участък от автомагистрала „Хемус“ между Шумен и Търговище

Шумен. Премиерът Бойко Борисов и министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков откриха строителството на новия сектор от автомагистрала „ Хемус “ сред Шумен и Търговище, съобщи кореспондент на Радио Фокус - Шумен . Церемонията по символичната първа копка стартира с водосвет за здраве отслужен от Варненският и Велико преславски митрополит Йоан. „ Десетки такива поляни съм гледал, само че след година и два - три месеца са към този момент подготвени автомагистрали. Много ни е красива страната, виждате тук хълмове, планини, само че за строителство е доста неловко “, сподели по време на първата копка Борисов. По думите му за година и 2 - 3 месеца ще бъде построен този сектор. „ Строителите са в подготвеност, тръгваме и в двете направления – към Шумен и към Търговище, тъй че да се работи оптимално бързо “, сподели още министър председателят. По думите му предходни ръководещи са извадили Автомагистрала „ Хемус “ от оперативната стратегия, с цел да не може да се прави с европейски пари. „ Всичко това е единствено на бюджета на данъкоплатците. Така че като декларират някои огромно предпочитание за предварителни избори, тези райони да знаят какво са им предизвикали, както и всички данъкоплатци “, добави министър-председателят Борисов.
Министър Нанков уточни, че стартира строителство на тежък сектор, със седем несъответстващ, мост 10 селскостопански подлеза. По думите му ще се прави всекидневен надзор на качеството на строителните действия.
Проектът ще се извършва напълно със средства от републиканския бюджет.
Ивелина ИВАНОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР