Шумен. Над 10 милиона лева ще бъдат вложени в инфраструктура

...
Шумен. Над 10 милиона лева ще бъдат вложени в инфраструктура
Коментари Харесай

Шумен: Над 10 милиона лева ще бъдат вложени в инфраструктура в общината през тази година

Шумен. Над 10 милиона лв. ще бъдат вложени в инфраструктура в община Шумен през тази година. Предвидените поправки на улици и тротоари показа на брифинг инж. Боян Тодоров, заместник-кмет „ Строителство и екология “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Шумен . Общинското дружество е почнало спешно изкърпване на зейналите след зимата дупки по градските улици, само че то е краткотрайно прекъснато поради метеорологичните условия. Работа ще бъде възобновена незабавно щом времето разреши. В бюджета на общинското строително дружество са заложени към 180 000 лева за изкърпване и спешни поправки в града и по селата. Плануван е ремонт на 74 улици в град Шумен, като за преасфалтиране ще бъдат дадени 925 000 лева без Данък добавена стойност. Заделени са средства и за ремонт на тротоари по 54 улици - 400 000 лева за асфалтиране на тротоари и 250 000 лева за замяна на плочки и бордюри.
Инж. Тодоров заключи, че за ремонт на улици и тротоари ще бъдат дадени 2 300 000 лева общински средства. Обществените поръчки за изкърпване и ремонт на улици са минали, чака се уместно време за започване на дейностите. Започнала е подготовка и за ремонт на сектора Друмево - Овчарово, като за изцяло преасфалтиране и ремонт на канавки са заделени 458 000 лева Около 120 000 лева ще бъдат вложени в ремонт на ул. „ Цар Освободител “ пред възрожденските къщи. Предвижда се изработка на осветяване, замяна на паветата, монтиране на пейки.
Инж. Тодоров уточни, че почналите действия по Оперативна програма „ Региони в напредък “ са на стойност 7 800 000 лева За създаване и ремонт на детски площадки в разнообразни зони на Шумен Общината ще даде 600 000 лева Минала е публичната поръчка и дейната активност се чака в интервала април - май. Предвижда се изработка на две площадки за свободно разхождане на кучета - в региона над храм „ Св. Възнесение “, а втората - в кв. " Боян Българанов ".
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР