Шумен. 13 детски градини ще се представят на сцената на

...
Шумен. 13 детски градини ще се представят на сцената на
Коментари Харесай

Шумен: 13 детски градини ще се представят на сцената на Детския театрален фестивал „Коломбина” в града

Шумен. 13 детски градини ще се показват на сцената на Детския сценичен фестивал „ Коломбина ” в Шумен. Двудневният конгрес беше открит с тържествена гала в залата на Младежкия дом, където ще се показват всички участници, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . Началото бе обещано от заместник-кмета по обучение и просвета в община Шумен Найден Косев.
„ Празник е през днешния ден, тъй като фестивалът дава благополучие, дава вяра, дава и добра тенденция на нашите деца. 13-тото издание на „ Коломбина “ ще се състои при огромен интерес “, сподели в приветствието си Найден Косев. Той пожела „ на добър час “ на фестивала. Присъстващите бяха поздравени и от Даниела Димитрова, шеф на ДГ „ Изворче “, уредник на събитието. „ Заедно сме, с цел да сътворяваме положително. Да направиш положително не коства нищо, гратис е. Нека вършим положително всеки ден “, пожела Димитрова. Първи на сцената се показаха децата от ДГ „ Дружба “- Шумен с постановката „ Хензел и Гретел “. Днес ще се показват детски градини от Шумен, а на следващия ден - над 70 деца от Русе, Ямбол, Добрич и Смядово. За своите осъществявания дребните актьори ще бъдат оценени благодарение на емотикони.
Председател на журито е доцент доктор Евгения Иванова от ШУ, Десислава Златева, шеф на отдел „ Култура, юношески действия и спорт “, Добрина Добрева, актриса в ДКТ „ Васил Друмев “. За всички участници-деца са обезпечени самостоятелни награди от спонсори и значки с логото на фестивала. Всеки колектив – участник ще получи грамота и плакет на фестивала, като една от всички театрални трупи ще бъде отличена с премията Гран при „ Златна Коломбина ”. Ще бъдат връчени и награди „ За минимален участник “, „ Мини гений ”, „ Властелинът на публиката ”, „ Мъжка роля “, „ Женска роля “, „ Адаптиран сюжети “ и премия за „ Режисура ”. Награждаването и закриването на фестивала ще се състои на следващия ден, от 12.00 часа в залата на Младежкия дом.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР