Щял да принуди Киев да отстъпи Крим и ДонбасОсведомени източници

...
Щял да принуди Киев да отстъпи Крим и ДонбасОсведомени източници
Коментари Харесай

Разкриха плановете на Тръмп за Украйна

Щял да принуди Киев да отстъпи Крим и Донбас
Осведомени източници приказваха пред „ Вашингтон пост “

Украински дронове удариха АЕЦ Запорожие

Бившият президент на Съединени американски щати и сегашен любимец за държавен глава на републиканците Доналд Тръмп е споделил в частни диалози, че ще постави завършек на войната в Украйна, като окаже напън върху Киев да се откаже от част от територията си. 

Според вестник „ Вашингтон пост “ предлагането на Тръмп е да накара Украйна да съобщи Крим и Донбас на Русия - изданието се базира на осведомени източници, които са обсъждали въпроса с Тръмп и негови съветници и са говорили при изискване за анонимност. 

В един от диалозите Тръмп е споделил, че Русия и Украйна „ желаят да запазят лицето си, желаят да намерят излаз “ и че хората в източна Украйна биха се съгласили да бъдат част от Русия.

Според изданието сходен метод би трансформирал коренно политиката на Бели дом, в случай че Тръмп завоюва изборите, защото актуалният президент Джо Байдън се застъпва за даване на военна помощ на Украйна и ограничение на съветската експанзия.

Докато се стреми да се върне на власт, Тръмп постоянно се хвали, че може да контракти спокойно съглашение сред Русия и Украйна в границите на 24 часа, в случай че бъде определен за президент. Но той неведнъж отхвърли да посочи обществено по какъв начин ще го направи, напомня „ Вашингтон пост “.

Вместо към Украйна, специалистите по външна политика на Тръмп са насочили вниманието си, идващите от Китай закани, търсейки метод да лимитират възходящата икономическа, военна и индустриална взаимозависимост на Москва от Пекин, написа вестникът. Освен всичко друго, екипът на някогашния президент бил срещу разширението на НАТО на изток.

Потърсени за коментар, от офисът на Тръмп са отказали пряк отговор на въпроси, до момента в който създателите подготвяха тази публикация, показва вестникът. „ Всички спекулации по отношение на проекта на президента Тръмп идват от неназовани и неинформирани източници, които нямат визия какво се случва или какво ще се случи “, разяснява говорителката Каролайн Левит.
„ Президентът Тръмп е единственият, който приказва за прекъсване на убийствата “, добави тя.

Докато беше отвън офиса, Тръмп оказа напън върху републиканците в Конгреса да откажат спомагателна военна поддръжка на Украйна. Връщането му в Белия дом доста ще разшири въздействието му върху дебатите в Конгреса, прибавя вестникът.
Междувременно съветската държавна корпорация за атомна сила „ Росатом “ заяви за трима ранени при „ невиждана поредност от офанзиви “ на Украйна против АЕЦ Запорожие, съобщи Ройтерс. Часове по-късно инспекторите на Международната организация за атомна сила (МААЕ) по-късно потвърдиха, че защитният корпус на основния реактор е ударен с дронове.

Най-малко три удара са нанесени по защитния корпус, написа в Х генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси. Макар да посочи, че няма смяна в радиационния декор и да няма опасност за нуклеарната сигурност, Гроси осъди офанзивата. Без да показва виновни, Гроси прикани вземащите решения от военно естество да се „ въздържат от дейности, нарушаващи главните правила за отбрана на нуклеарни обекти “. Киев отхвърли да има нещо общо с офанзивата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР