Щурите приключения на Луи дьо Фюнес е сред екранните бижута

...
Щурите приключения на Луи дьо Фюнес е сред екранните бижута
Коментари Харесай

Филм за Луи дьо Фюнес с премиера на Master of art

Щурите завършения на Луи дьо Фюнес е измежду екранните бижута в документалната селекция на фестивала Master of art. Зрителите ще могат да гледат лентата на 16 април в Дома на киното. Всички сме се забавлявали от сърце с филмите и героите му, само че с този филм ще открием кой е индивидът зад артиста.

 

За мнозина Луи дьо Фюнес се слива с персонажите си. Така от дълго време и добре ги познаваме, че си мислим същото и за този, който ги пресътворява. Но кой е бил дьо Фюнес в действителност? Можем ли да си представим, че оттатък комичното лице се крие в действителност извънредно внимателен и непретенциозен човек. Режисьорката Луси Кариес се пробва да обогати визията за идола във френската комедия, за която няма нищо по-добро и ново за показване от самите функции - извори на прям смях за рекорден брой фенове в историята на киното - 160 млн.

 

Акцент в програмата е и премиерата за България на документалния филм Галантните Индии на Филип Безиа. Филмът на режисьора Клеман Кожиторе и хореографката Бинту Дембеле предлага нов прочит на бароковия шедьовър на Жан-Филип Рамо.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР