Щом се говори за трета световна война, значи е по-малко

...
Щом се говори за трета световна война, значи е по-малко
Коментари Харесай

Соломон Паси: Солеймани стои зад атентата в Бургас през 2012 г.

Щом се приказва за трета международна война, значи е по-малко евентуално тя да се случи. Тя е най-вероятно да се случи, когато по-малко се приказва за нея. Това съобщи пред Българска национална телевизия създателят на Атлантическия клуб в България Соломон Паси.

Той въпреки всичко призна, че в този динамичен свят всичко е допустимо.

По думи на Паси две събития оформят подтекста на протичащото се в Близкия изток - взаимните военни учения на Русия, Китай и Иран и изборите в Съединени американски щати.

Той акцентира, че Иран е признателен на България, за това, че страната ни му е продавала оръжия по време на войната с Ирак. Според него имаме доста положителни български дипломати и посланици, които са служили в Иран, тъй че България има наследствени познания в тази страна, които могат да бъдат привнесени в общоевропейските старания.

Паси е безапелационен, че би трябвало да се образува обща европейска позиция.

По негови думи Касем Солеймани е бил доста образован човек и във военно отношение, и в политическо и в терористично отношение.

" От европейска позиция той е от тъмната страна на силата с изключение годините, когато той е съдружник на Запада в битката с " Ислямска страна ". Неслучайно европейските водачи споделиха, че няма да пролеят сълза за него, той има славата на Дарт Вейдър ", съобщи Паси, припомняйки, че точно Солеймани е предизвикал войните в Йемен, Сирия, Либия и Газа.

По думи на Паси Солеймани стои и зад атентата в Бургас през 2012 година

Той бе безапелационен, че светът се намира в същата степен на сигурност, както и преди гибелта на Солеймани, и надали актуалните събития ще провокират международен трус.

Според него днешната среща на Бойко Борисов с американска делегация била нещо напълно обикновено. По негови думи значимото било не какъв брой пъти си се срещал с представители на Съединени американски щати, а какво си решил.

Относно днешното разкриване на " Турски поток " в Истанбул, на което българският министър председател също е поканен, Паси изрази мнение, че той не е добър за страната ни, а единствено ускорява въздействието на Путин в българската политика. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР