Щом (Левицата) се смъква с 9 процента пред падане -

...
Щом (Левицата) се смъква с 9 процента пред падане -
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Лявото е под мъртвата точка

„ Щом (Левицата) се смъква с 9 % пред рухване - това е сериозен признак. Социалистическата партия е била водеща за целия преход, със съществени хора. Сергей Станишев е повода за това, което е в този момент. Мишо Миков и Нинова не съумяха да преодолеят епохата „ Станишев ” в Българска социалистическа партия. Когато един аероплан стартира да пада и приближи земята, има една мъртва точка, до която Земята и самолетът се отблъскват. След тази мъртва точка стартира привличане сред Земята и самолета. Сега сме под мъртвата точка ”, съобщи пред Нова телевизия Татяна Дончева, водач на " Движение 21 ".

" Едната част споделя, че ще разцепим Българска социалистическа партия, а другите споделят, че без Българска социалистическа партия няма да стане. Ако Нинова вземе връх, явно това не може да стане. Аз считам, че това не е единственият препъникамък. Българска социалистическа партия със настоящия си кадрови, учредителен и деятелен капацитет не може да бъде водеща роля. Трябва да се вършат мостове и старите муцуни да градят тези мостове ", уточни тя.  

" Ние сме правили обединения и с по-големи не кретени, а злодеи. То не е въпрос дали става по-добре, а че няма потребност егото на водачите да се акцентира като проблем. В практиката ни сме посочили, че не егото е проблем ", сподели тя.  

" Няма да разясня Корнелия Нинова. Тя е в правото си да има каквато желае позиция, тъй като няма излаз. Тя ще има позиция, която счита, че я пази най-добре. Аз ги поканих, но те не щат. Искам обединенията, които не сме Българска социалистическа партия, да не бъдем намесвани във вътрешния спор на Българска социалистическа партия. Ние не сме част от този спор ", безапелационна бе Дончева. 

Дали новата лява групировка ще поддържа Русия във войната в Украйна, тя съобщи: " Вие смятате ли, че това би трябвало да бъде част от идеологията на една групировка? Външнополитическите нужди се вземат решение отвън партията. "

" Не съм питала Масларова и Шаренкова какво желаят. Но съгласно мен Шаренкова ще се бори за ново управление на Българска социалистическа партия. Социалистическата партия е била водеща по време на целия преход. Имали сме съществено посланичество със съществени хора ", заключи Дончева. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР