Щом чуем за сирена, няма как да не се сетим

...
Щом чуем за сирена, няма как да не се сетим
Коментари Харесай

Най-миризливото сирене в света

Щом чуем за сирена, няма по какъв начин да не се сетим за Франция - те напълно безусловно са част от националната еднаквост на страната. И макар че две от най-миризливите сирена в света са френски (Vieux Boulogne и Epoisses de Bourgogne), един шотландски производител претендира, че неговото сирене даже ги задминава.
Прочетете още
Рори Стоун и фамилията му, които живеят в планински регион в Шотландия, вършат сирене към този момент над 50 години. Още през 2017 година те основават сирене с изключително остра миризма и вместо да го кръстят с някое изтънчено име, го назовават просто Minger.

Думата ming идва от остарялата шотландска дума за неприятна миризма. Оттам и смисъла на minger като нещо " миризливо, вонящо ". В разговорния британски пък се употребява и като определение за нещо " неприятно, жестоко, грозно ".

Според производителите на сиренето, то изцяло си е заслужило името. По думите им то има " брутална " миризма на " подгизнала обувка ", само че " гальовен усет ". Отличава се и с меката си кора.
   View this post on Instagram   

Рори Стоун от Highland Fine Cheeses не крие, че сиренето му не е за всеки. " За някои хора е прекомерно мощно, прекомерно миризливо и не го желаят у дома. "

Някои огромни супермаркети обаче харесват продукта и желаят да го продават. Единствено молят производителите да сменят името му, защото звучи отблъсващо. Рори и фамилията му по този начин и не склоняват. Според тях Minger си е напълно точното име за сиренето им.
   View this post on Instagram   

Все отново Рори Стоун не пропуща да успокои потребителите, които си го купуват. Той изяснява, че сиренето е добре запечатано и когато човек минава около рафтовете в магазина, няма да усети миризмата му.

" Но в случай че го занесете у дома и го сложите в хладилника, в границите на половин час ще усетите миризмата ", добавя производителят.

Въпреки че той не е изцяло сигурен, че Minger е най-миризливото сирене в света, може да удостовери без подозрение, че то е най-миризливото измежду всички останали, които създава, написа BBC.

Източник: Lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР