Що се отнася до парламентарната работа и формиране на правителство,

...
Що се отнася до парламентарната работа и формиране на правителство,
Коментари Харесай

БСП готови да подкрепят кабинет на Слави, но под условия


" Що се отнася до парламентарната работа и образуване на държавно управление , Националният съвет одобри следната позиция: при предложение на държавно управление с мандата на ГЕРБ, парламентарната група на Българска социалистическа партия да гласоподава срещу. При предложение на държавно управление с мандата на втората по бройка парламентарна група - тази на " ИТН " , да се проведат съвещания и Българска социалистическа партия да даде поддръжка, макар че няма да взе участие в него. Това обяви  Корнелия Нинова на ексклузивен брифинг след Националния съвет на партията, на който бе взето решение да се поддържа т Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат на президентските избори наесен. Но поддръжката за кабинет на партията на Слави Трифонов ще пристигна и при изискване , че претендентът за министър-председател и излъчилата го партия обществено декларират подготвеност за следното:

Първо: Бързи и поредни дейности в здравната сфера за преодоляване на пандемията и за използване на ограничения за намаляване на нейните обществени и стопански последствия.

Второ: Борба с корупцията, подсилване на самостоятелната правосъдна система и медиите, и възобновяване на парламентаризма.

Трето: Обективна и задълбочена проверка на положението на бюджета, на отговорностите на България, на европейските запаси и системата на ръководство на оперативните стратегии. Реализацията на капиталовите планове в инфраструктурата, енергетиката и защитата.

Четвърто: Прозрачност на процеса на договаряне на оперативните стратегии с Европейския съюз за програмния интервал 2021-2027 година и показване на модифициран Национален проект за възобновяване и резистентност.

Пето: Изменение в изборното законодателство за да се обезпечат гаранции за правдиво отчитане на гласа на всеки гласоподавател и предприемане на оперативни ограничения за внезапното ограничение на корпоративния и купения избор ", заяви детайлности за взетите решения на съвещанието на Националния съвет на партията ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Лидерът на българските социалисти акцентира, че в случай че партията, която предлага държавно управление или излъчен от нея кабинет, счита да реализира дейности по своя самодейност или по самодейност на свои съдружни сътрудници, които опонират на главните политически ориентири и предизборни задължения на Българска социалистическа партия , тя няма да получи поддръжка от страна на Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ".

Нинова съобщи още, че Националният съвет е решил, в случай че се стигне до изследователски трети мандат за сформиране на държавно управление , който да бъде връчен на Българска социалистическа партия , Националният съвет, дружно с Парламентарната група, в незабавен порядък ще вземат решение по този въпрос.

Тя разгласи, че Националният съвет е разгледал отчета за резултатите от изборите и политическия отчет за аргументите и нужните дейности оттук насетне и е взел решение в период до 30 април да се проведат съвещанията на общинските и регионалните препоръки, където да се създадат анализите на локалните структури за резултатите от изборите. Те да бъдат предоставени в Националния съвет, а Изпълнителното бюро да ги заключи в период до 15 май и да ги внесе в Националния съвет, който да създаде проект за деяние оттук насетне.

" На съвещанието не беше поставян и повдиган въпрос за привикване на конгрес. Нито един от членовете на Националния съвет не сложи този въпрос - нито за разискване, нито за гласоподаване. Така че конгрес на партията няма да бъде свикван ", акцентира Корнелия Нинова. 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР