Щитовидната жлеза може да е малък, но за сметка на

...
Щитовидната жлеза може да е малък, но за сметка на
Коментари Харесай

8 неща у дома действат зле на щитовидната жлеза

Щитовидната жлеза може да е дребен, само че за сметка на нова един от най-важните органи в човешкото тяло. Ако се забележи проблем с нея, това може да докара до доста неприятни последици. Тя е виновна за вярното действие на метаболитните процеси в организма. Важно е да се грижите за нея и за здравето си, в случай че усетите някакви признаци за проблем. Профилактичните прегледи също са целесъобразни. Ето обаче 8 неща, от които може сами да се предпазите. Те се намират вкъщи и вредят на щитовидната жлеза.

Соя – стойте надалеч от соевия протеин, тъй като той пречи на естествената функционалност на щитовидната жлеза. Ограничава усвояването на йод. Тази храна се счита за нездравословна, в случай че се употребява по-продължително време, тъй че с цел да се предпазите, по-добре не рискувайте и не я включвайте в менюто си.

Пластмаса – на всички места чуваме по какъв начин пластмасата е нездравословна за околната среда. Е, тя е нездравословна и за хората. Добре е да не ползвате пластмасови принадлежности или съдове за готвене, опаковки и други. В нея има мощни химикали, които могат да провокират проблеми със здравето ви.

Антибактериални средства – евентуално постоянно срещате всевъзможни средства с антибактериален резултат – кърпички, сапуни, лосиони и спрейове за ръце и така нататък Те обаче може да съдържат триклозан, ето за какво още веднъж би трябвало да внимавате и да четете опаковката. От една страна това вещество управлява бактериите върху кожата, само че от друга може да навреди на щитовидната жлеза.

Пестициди – внимавайте, в случай че имате градина и я обработвате с тях, тъй като те могат да провокират болести на щитовидната жлеза. Дори околните ви, които имат контакт с вас, също са изложени на риск, въпреки те да не са имали директен достъп до пестицидите.

Тежки метали – внимавайте до какви химикали имате достъп в всекидневието си. Пазете се от тежките метали, които се съдържат в тях като олово и живак. Те могат да отключат съществени здравословни проблеми, свързани с щитовидната жлеза.

Огнезащитни средства – такива може да срещнете в пълнежа на тапицериите, килимите, в екрана тв приемника и компютъра. Ефектите от тях могат да обиден нервната система, развиването, държанието или щитовидната жлеза.

Продукт с незалепващо покритие – съдове за готвене, предмети и опаковки. Те съдържат нездравословни химикали и субстанции за щитовидната жлеза и вашето здраве.

Паста за зъби с триклозан – това вещество се съдържа в някои избрани типове паста. Хубаво е да четете наличието преди да закупите такава. Това вещество може да окаже отрицателно въздействие на метаболизма, щитовидната жлеза и репродуктивната система.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР