Щитовидната жлеза е един от най-важните органи в тялото на

...
Щитовидната жлеза е един от най-важните органи в тялото на
Коментари Харесай

Тези симптоми показват проблеми с щитовидната жлеза

Щитовидната жлеза е един от най-важните органи в тялото на дамата, защото има отношение към хормоналния баланс в организма и естественото ѝ действие е значимо както за здравето, по този начин и за хубостта. Всяка дисфункция на щитовидната жлеза води до признаци, подсказващи потребността от консултация с ендокринолог и следене на равнищата на TSH, T3, T4, които когато са под или над референтните граници, сочат болести на жлезата. Мъжете също могат да страдат от болести на щитовидната жлеза, въпреки дамите с проблеми в този орган да са доста повече. Наследствеността също е фактор – в случай че някои в фамилията ви има заболяване на щитовидната жлеза, прекомерно евентуално е да се развие и при вас.

Кои признаци сочат проблем с щитовидната жлеза?

1.       Умора

Хроничната и тежка отмалялост, която не може да бъде преодоляна с отмора, сън и пълноценно витаминозно хранене, постоянно сочи проблем с щитовидната жлеза – понижена функционалност. Изследванията ще покажат високи равнища на хормоните.

2.       Изпотяване и влажна кожа или суха и лющеща се кожа

Дамите с хиперфункция на щитовидната жлеза постоянно се оплакват от прекалено изпотяване. Наблюдава се и непрестанно потене на дланите, които са влажни редовно. Кожата е по-скоро мазна, мека, топла, влажна. При намалена функционалност ще забележите непрекъснат мраз, суха и лющеща се кожа.

3.       Косопад

Сезонният косопад в избрани граници е естествен, в случай че обаче го наблюдавате редовно и е в непредвидени размери, това може да сочи проблем с щитовидната жлеза.

4.       Проблеми с месечния цикъл
Коя е най-хубавата диета при Хашимото
Ако не сте чували за заболяването на Хашимото, тя съставлява автоимунно заболяване, което обгръща функционалността на щитовидната жлеза. Можем д...
Прочети повече
Щитовидната жлеза действа в директна взаимозависимост с останалите. Дисфункцията при щитовидната жлеза ще докара до проблеми с другите, както и с месечния цикъл. Съществува и заплаха от мъчно забременяване или импровизиран аборт. Това постанова всяка жена, на която следва да стане майка, да наблюдава положение на щитовидната жлеза и хормоните ѝ.

5.       Проблеми с килограмите

Ако внезапно сте свалили килограми без диета, не бързайте да се радвате, това може да сочи хиперфункция на щитовидната жлеза и да съставлява заплаха за здравето ви. По същия метод не се подлагайте на унищожителни диети, в случай че внезапно пълнеете от  нищото, а проверете щитовидната жлеза. Кожата е бледа в този случай, а кръвното налягане и пулсът – намалени. Намалената ѝ функционалност води до внезапно струпване на килограми, които няма да изчезнат, в случай че не лекувате казуса, без значение какви хранителни режими следвате.

6.       Проблеми с паметта

Ако внезапно са намалени опциите ви за учене и запаметяване, не считайте, че сте оглупели ненадейно, а проверете хормоните на щитовидната жлеза.
Това са потребните храни за щитовидната жлеза – похапвайте ги постоянно!
Сред най-важните фактори, оказващи въздействие върху щитовидната жлеза, е храната. Ако човек има открити проблеми с този орган, би трябвало м...
Прочети повече
7.       Запек

Тежкият запек, за който не се откриват аргументи в метода на хранене и живот, в храносмилателната система, може да се дължи на щитовидната жлеза.

8.       Сърцебиене

Възможно е да се дължи на болести на сърдечно-съдовата система или на стрес, само че в случай че са изключени тези аргументи, то евентуално идва от щитовидната жлеза. Придружено е с трептене на пръстите на ръцете при покой, раздразнителност и напрежение, влажни длани.

9.       Промени в либидото
Това са едни от най-вредните храни за щитовидната жлеза – доста внимавайте с тях!
Сред най-чувствителните органи в човешкото тяло, това е щитовидната жлеза. Дори да се появят дребни отклонения във функционалностите й, може да...
Прочети повече
Внезапно намаленото либидо може да сочи не липса на усеща към колегата, а понижена функционалност на щитовидната жлеза.

 Освен хормоните на щитовидната жлеза се прави и ехографско проучване, както и проучване за антитела, в случай че има възможност от автоимунно заболяване на жлезата, наречено тиреоидит на Хашимото.

Статията има единствено осведомителен темперамент и не заменя консултация с доктор.

 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР