Щетите в Карловско са за над 80 млн.лв. Това показват

...
Щетите в Карловско са за над 80 млн.лв. Това показват
Коментари Харесай

Ще има ли първи учебен ден за учениците в пострадалите села?

Щетите в Карловско са за над 80 млн.лв. Това демонстрират огледите на инфраструктурата за момента. Описите за потърпевшото имущество на хората не престават. Но тази седмица и различен въпрос стои на напред във времето. Ще има ли първи образователен ден за учениците в потърпевшите села. Оказва се, че няма автобусна компания, която е съгласна да транспортира учениците.

В наводнените села повече от седмица всеки ден е еднакъв. Хората са изгубили визията за дните. В къщите, в които има възпитаници – 15 септември е предстояща дата - с доста въпросителни.

Само че родителите към момента не знаят, че няма автобусна компания, подготвена да транспортира учениците от селата до карловското учебно заведение и назад.

" Предвид нарасналите цени на горивата, а също по този начин опустошен мост, който удължава пътя до Карлово с 15 км., на тях не им е преференциално да подписват контракт с общината ", сподели Ангел Стоев, регионален шеф на Пловдив.

А общината разчита на бюджет, който и е дал страната. Питаме дали е допустимо държавните учебни рейсове да оказват помощ.

" Няма водачи, още веднъж всичко е обвързвано с неналичието на професионални водачи, които могат да извършват тези курсове ".

Така този незабавен въпрос остава без отговор. От общината са подготвени да доплатят каквото е нужно на компаниите, с цел да ги убедят да транспортират учениците. Но и за това доплащане, споделят, имат потребност страната да помогне.






Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР