Щетите от поройните дъждове в община Смолян надхвърлят 500 000

...
Щетите от поройните дъждове в община Смолян надхвърлят 500 000
Коментари Харесай

Над 500 000 лева са щетите в от пороите в Смолян

Щетите от поройните дъждове в община Смолян надвишават 500 000 лева . Това съобщи заместник-кметът на общината Мариана Цекова. Пореден ден продължава разчистването на наноси и наранени от наводнението сектори от улици и пътища , осведоми Българска национална телевизия.

Описването на провалите и изчисляването на общия размер на вредите не е завършило . От кметствата в общината още изпращат информация за провали от разрушителното прииждане.

 Пороен дъжд наводни улиците на Смолян
Пороен дъжд наводни улиците на Смолян

Наноси от пясък и камъни задръстват шахтите

От Областната администрация в Смолян е отправено искане до Министерството на защитата за включване на военни и техника от 101-и Алпийски полк при възстановителните действия в района. Очаква се военното ведомство да позволи изпращането на водоноска за питейна вода за Чепеларе, защото чешмяната вода в града е замътена след поройните дъждове .

 Военните още веднъж в Смолян поради наводненията
Военните още веднъж в Смолян поради наводненията

Разчистват наводнените улици в квартал " Райково "

В настояването от Областната администрация е посочена и нуждата от ориентиране на 20 военнослужещи и цистерни , които да окажат подпомагане при разчистването на основната пътна връзка на Смолян. Изкъртени асфалтови настилки от улици в града, затлачени водостоци и кални наноси са част от последствията от пороите в Смолян и прилежащите села , прецизират от Общинската администрация.

 41 военни оказват помощ за създаване на насипи в Смолян
41 военни оказват помощ за създаване на насипи в Смолян

В Смолян е оповестено бедствено състояние, а свлачища затрудняват придвижването в региона

Припомняме, на 28 юни кметът Николай Мелемов разгласи бедствено състояние на територията на община Смолян . То бе анулирано на 29 юни.

Мотивът за бедственото състояние бе: " изобилните дъждове на територията на община Смолян и залети улици и пътища вследствие на прелели дерета и водостоци е належащо осъществяване на избавителни и неотложни аварийно-възстановителни работи в община Смолян ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР