Щетите, нанесени по украинските от руските ракетни атаки, са колосални.

...
Щетите, нанесени по украинските от руските ракетни атаки, са колосални.
Коментари Харесай

Украйна отчита колосални щети по енергийната си система

Щетите, нанесени по украинските от съветските ракетни офанзиви, са " колосални ". Това съобщи Володимир Кудрицки, основен изпълнителен шеф на украинската национална енергийна компания " Укренерго ", оповестява " Ройтерс ".

Той обаче отхвърли нуждата от евакуация на цивилни.

Кудрицки предизвести, че украинците могат да се сблъскат с дълги спирания на електрозахранването , само че увери, че мрежовият оператор желае да помогне.

На процедура нито една топло- или водноелектрическа централа не е останала незасегната от съветските офанзиви, означи той.

Мащабът на разрушенията е грамаден, безапелационен бе Кудрицки.
 Украйна може да остане на мрачно до края на март
Украйна може да остане на мрачно до края на март

В взаимозависимост от развиването на войната

" В Украйна има недостиг на произвеждане на електрическа енергия. Не сме способни да генерираме толкоз сила, колкото потребителите могат да употребяват ", уточни шефът на " Укренерго ".

Той съобщи, че се чака малко захлаждане от сряда, само че по-късно температурите още веднъж ще се повишат, което ще даде опция за стабилизиране на енергийната система на страната.

Украйна има задоволително ресурси от гориво, насъбрани преди съветската инвазия на 24 февруари, увери Кудрицки и добави, че се работи интензивно за ремонт на развалената инфраструктура. Той изрази вяра някои аварийни елементи да бъдат обезпечени от чужбина.

Относно предложенията за евакуация на някои градове, които са най-тежко наранени от дефицит на сила, Кудрицки акцентира, че сходни апели са " неуместни ".
 Зеленски: Повече от 10 милиона поданици на Украйна остават без ток
Зеленски: Повече от 10 милиона поданици на Украйна остават без ток

След съветската ракетна офанзива
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР