Ще започнем от нашата червена линия – против корупцията, против

...
Ще започнем от нашата червена линия – против корупцията, против
Коментари Харесай

Лена Бориславова: ИТН саботираше всяка стъпка за съдебна реформа и контрол

Ще стартираме от нашата алена линия – срещу корупцията, срещу харченето на държавен запас без отчетност. Всеки, който желае да е част от това държавно управление, би трябвало да застане зад това с дейности. Някои министри от Има Такъв Народ обаче не се подготвени да отстояват тези правила. Това съобщи началникът на политическия кабинет на Лена Бориславова в ефира на Нова телевизия.

Тя акцентира, че Има Такъв Народ от самото начало е саботирала всяка една стъпка, обвързвана с правосъдна промяна и надзор. "Този съдружен сътрудник слага такова изискване да се реформира КПКОНПИ, при което да има право на несъгласие при осъществяване на следствия и стигане до действителни резултати ", уточни той.

По думите ѝ предлагането е да има четирима души от ръб, който да взема решение единомислещо.

Лена Бориславова акцентира, че на следващия ден ще се внесе законопроект за промяна на Антикорупционната комисия. В тази комисия ще работят проверяващи инспектори.

"Разследвания на корупционни практики на някогашни ръководещи е обвързван не с Министерство на вътрешните работи, а с Национална следствена работа, ръководена от заместника на основния прокурор. Всеки път когато Рашков стигне до добре завършено дело, което да доближи до прокуратурата, тогава се намесва дългата ръка на Гешев, взима се производството и нещата потъват. Идеята е проверяващите функционалности за корупционни закононарушения да не е в ръцете на основния прокурор, а в самостоятелен орган ", обясни Бориславова.

По отношение на Северна Македония, Бориславова посочи, че договарянията със Северна Македония се водят от външния министър, а политическите съветници не вървят по събития, осведоми DarikNews.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР