Ще ви прегледат специалисти по кардиология, ендокринология, пулмология, неврология, ортопедия,

...
Ще ви прегледат специалисти по кардиология, ендокринология, пулмология, неврология, ортопедия,
Коментари Харесай

За първи път в Бургас! Младите лекари отварят болница на открито - направете своята безплатна консултация

Ще ви прегледат експерти по кардиология, ендокринология, пулмология, неврология, ортопедия, очни и УНГ заболявания

Бургас ще означи Световния ден на здравето и професионален празник на здравните служащи с огромна безвъзмездна акция по профилактика и предварителна защита измежду жителите и гостите на града. Събитието ще се организира на 7 април от 09.30 до 17.00 часа в особено обособено здравно градче, което ще бъде ситуирано в градинката до Часовника. Там ще бъдат сложени 7 пункта и 2 коли за спешна помощ, в които всички хора, които желаят ще могат да съветват здравния си статус с лекари от разнообразни медицински специалности – кардиология, ендокринология, пулмология, неврология, ортопедия, очни и УНГ заболявания. Това оповестиха медиците от Сдружение „ Младите лекари “ на среща с медиите в постройката на Община Бургас.

„ Отскоро се учредиха като съдружие, само че към този момент наброяват над 100 лекари и макар късото време, имат доста интензивности. Днес разгласяваме още една прелестна самодейност във връзка със 7 април. Ще организираме малко здравно градче тук, до Общината. Защото всички знаем, че няма положително лекуване, в случай че няма профилактика и предварителна защита на здравето. Към тях ще се включат и студентите ни по медицина “, сподели кметът Димитър Николов и благодари на младите здравни експерти за тяхната разпоредителност.

ЧУЙТЕ ПОДРОБНО КАКВИ ПРЕГЛЕДИ ЩЕ ПРЕДЛАГАТ МЛАДИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ НА БУРГАС: 



Кампанията е взаимна с Община Бургас и Медицинския факултет на университет „ Проф. доктор Асен Златаров “. Тя е под наслов „ Болница навън “. В една от шатрите студенти по медицина ще дават информация и ще вършат проява за оказване на първа здравна помощ, като сърдечен масаж и обдишване.

„ Нека повече жители се възползват и ревизират своя здравен статус. Профилактиката е доста значима, тъй като всяко заболяване, което се открива в ранните стадии и се организира лекуване в ранен стадий, това ще предотврати следващи затруднения и хоспитализации. Много е значимо нашите съграждани да дойдат, да се прегледат и в случай че открием нещо по време на този скрининг, да може да реагираме и да насочим пациента за спомагателни проучвания “, сподели доктор Стамен Пишев, ръководител на Сдружение „ Младите лекари “.

Той добави още, че ще се мери артериално налягане, кръвна захар, ще се прави електрокардиография, неврологични прегледи, скрининг за катаракта, за глаукома и нарушавания на зрителната заостреност, ще се изготвя диетичен режим. Д-р Пишев помоли жителите, които имат проучвания от ортопедични прегледи, да ги носят.

Ще се правят и ортопедични прегледи, които ще включват и разчитане на образни проучвания, оценка на ортопедичния статус, спирометрия, неврологични прегледи и кардиологични, които включват – електрокардиограма, премерване на артериално налягане и здравна сказка с пациента

Педиатърът ще бъде на осведомителната шатра, където ще съветва пациентите и ще взе участие в проява на манекен за това по какъв начин се оказва първа помощ.

В болничното заведение навън ще се включат специализанти, експерти и студенти, като сигурно ще бъдат над 40 души.



„ Кампанията ще продължи и по-късно, в границите на няколко месеца ще успеем да посетим всички пенсионерски клубове в Бургас, като ще създадем базов скрининг и профилактика, ще проведем анкета и здравна сказка на хората “, сподели на собствен ред доктор Диан Господинов – зам.-председател.

Д-р Павел Минев от Сдружение „ Младите лекари “ благодари на кмета за поддръжката на концепцията и показа, че задачата е да се резервира за оптимално дълго време най-ценното за всеки човек – здравето.

Студенти по медицина от Медицинския факултет към Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ ще показват по какъв начин се оказва първа помощ при сърдечен арест и други незабавни положения.

Кампанията ще продължи до есента с пътуващи лекарски екипи, които ще посетят всички пенсионерски клубове в Бургас и ще разпространява здравословния метод на живот.

Участие в срещата взеха още Йорданка Ананиева – зам.-кмет „ Образование, опазване на здравето, обществени действия и юношески политики “, членове на Управителния съвет на Сдружение „ Младите лекари “ и на Асоциацията на студентите-медици в Бургас.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР