Ще ви отговоря като Кирил Петков: следващата седмица, ако няма

...
Ще ви отговоря като Кирил Петков: следващата седмица, ако няма
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Без правителство няма бюджет

" Ще ви отговоря като Кирил Петков: идната седмица, в случай че няма държавно управление, няма да има бюджет. Приходите в хазната ще са по-малко най-малко с милиард и половина. Юни месец страната няма да може да си заплаща даже заплатите и пенсиите ", разяснява Борисов в коридорите на Народното събрание.

" Без държавно управление бюджет няма да се гледа, това съм споделил от първия ден. Имаме пленник бюджет, еврозона, Шенген, имаме толкоз проблеми, които са заложници, с цел да си вършим игрички ", разяснява водачът на ГЕРБ.

" Аз съм оптимист, работим върху първия мандат ", сподели Борисов, само че на въпрос за състава на кабинета, препрати медиите към Мария Габриел, тъй като, по думите му, тя се занимава с подбора на министрите. " Аз не вземам участие, Мария Габриел по тези въпроси ", посочи той.

Борисов утвърди концепцията на Христо Иванов за " конституционно държавно управление ", което да е образувано към измененията в главния закон. " Конституционно държавно управление също е вид, също изисква най-малко 160 гласа. В идващите няколко дни може да се създадат още совалки по тази тематика ", позволи водачът на ГЕРБ.

" Докато си играем тук на войни и други неща, страната отива в канала ", заключи Борисов.

По думите му не е съществено още веднъж да се удължава сегашният бюджет.

В отговор на журналистически въпрос Борисов съобщи, че не се опасява от запис, който може да бъде изваден основният прокурор Иван Гешев. Лидерът на ГЕРБ обаче разяснява, че това не е красиво и самият той в никакъв случай не си е разрешил да записва човек. 

" Аз смятам, че това да изнасяш запис с който и да било, най-малкото не е красиво. Аз не съм записал в никакъв случай човек в живота си, това е уронващо достолепието на индивида, който го прави. Това са си негови права ", разяснява Борисов желанията на Гешев. 

" Няма никаква персонална офанзива по отношение на него. Това, което вършим, е единствено, което сме дали обещание на нашите евроатлантически сътрудници ", сподели водачът на ГЕРБ за измененията в правосъдния закон и в Наказателно-процесуален кодекс с въвеждането на механизма за надзор над основния прокурор. И добави, че това са планове на партията му, оповестени от месеци насам, признати на снощната правна комисия и ще бъдат подкрепени и в този момент на първо четене в пленарната зала.

" А какво се случва с Бойко Борисов, няма никакво значение, в никакъв случай аз самият няма да стана пленник на каквото и да било. Има значение какво се случва в страната ", добави Борисов.

Той повтори, че в никакъв случай не е предложил посланически постове на Гешев, тъй като " няма по какъв начин да предлагам нещо, което не мога да извърша ". " Говорих два пъти след атентата с него ", сподели Борисов и посочи, че е било, с цел да ревизира дали е жив и здрав. Борисов дефинира като " жълтении " мненията за бронирания автомобил на основния прокурор и мястото, където живее, тъй като " това са най-застрашените хора в страната ".

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР