Ще ви обясним защо прясното месо, което току-що сте купили,

...
Ще ви обясним защо прясното месо, което току-що сте купили,
Коментари Харесай

Трябва Да Се Знае! Ето Защо Е Пагубно Да Се Мие Месото Преди Готвене!

Ще ви разбираем за какво прясното месо, което преди малко сте купили, не би трябвало да бъде измивано преди готвене!

Всяка стопанка знае, че всички артикули би трябвало да бъдат измити добре преди готвене. Плодове, зеленчуци, яйца - всички абсолютно в мивката. И какъв брой огромно е изкушението да извършите същото с месото, донесено от пазара. Но специалистите по кулинарни въпроси в един глас настояват, че без значение от типа месо, което купувате, изрично не би трябвало да го миете.

В безплодни опити за измиване на нездравословните бактерии, вие единствено изостряте обстановката. Представете си по какъв начин тези микроскопични бактерии дружно с водните молекули могат да отидат напряко в устата ви, върху кожата, към мивката, върху другите артикули и даже по облеклата.

Като се има поради, че ще готвите месото, а няма да го ядете сурово, няма смисъл да го измивате - всички бактерии умират с топлината обработка. Което не може да се каже за бактериите, които се настаняват по кухненските такъми. И те са толкоз доста, че тяхното заличаване ще изисква повече от едно усърдно разчистване, написа e-zdravey.com.

Това важи изключително за пилешкото месо, защото то постоянно е причина за зараза със салмонела. По време на измиването на пилешко месо, капки вода, съдържащи рискови бактерии, се разгръщат на разстояние до 1 метър.

Ако към момента се съмнявате, погледнете метода на готвене на фамозните готвачи, които в никакъв случай не измиват месото, само че наложително измиват ръцете си след контакт с него.

Има и различен мотив, който убеждава да не се мие месото: течащата вода, изключително горещата нарушава молекулярната конструкция на повърхността на месото, като по този метод скапва усета. Това значи, че месото просто ще се задушава, само че до момента в който цялата влага се изпари, сочните пържоли изцяло ще изгубят всички сокове.

Кухненският термометър е правилен асистент във вашата кухня. Веднага откакто температурата в сочното парче месо в тигана доближи 55 °C, бъдете сигурни, че нищо не заплашва вашето здраве. Между другото, за другите типове месо, температурата на топлинната обработка, при която умират нездравословните бактерии, варира доста. Например, за говеждо месо е задоволително 60 °C, само че пилето би трябвало да се загрее до 75-80 °C.

Вместо да миете месото, след закупуването, просто потупвайте повърхността с хартиена забрадка и го сложете в тигана. Салфетката, с която сте подсушили месото, не забравяйте да изхвърлите, а ръцете си да измиете добре със сапун под течаща гореща вода.

Също по този начин не се предлага да се измива месо, което е закупено за заледяване. Измиването освен няма да спести от бактериите, само че също по този начин доста ще понижи периода на валидност на такова месо. Опаковайте месото и го поставете безвредно във фризера за предпазване.

Но най-важното - купувайте месо единствено от доверени снабдители! Доброто парче месо не би трябвало да има непозната миризма, единствено мирис на прясно месо. Мазнините би трябвало да са бели, свинското розово и говеждото месо наситено алено.

Кафявият колорит на месото демонстрира, че не е прясно. Проверете свежестта на месото като го сложите върху плоска повърхнина и натиснете с пръст - прясното месо бързо възстановява първичната си форма.

Споделете тази публикация с приятелите си, може би те към момента мият месото, което са купили, преди готвене. Напразно и рисково!
Tags: ОЩЕ ТОП РЕЦЕПТИДЕЛИКАТЕСИВКУСНО
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР