Ще възстановя фигурата на зам.-кмет по култура и ще направя

...
Ще възстановя фигурата на зам.-кмет по култура и ще направя
Коментари Харесай

Николай Шушков: Благоевград ще има отново зам.-кмет по култура 

Ще възстановя фигурата на зам.-кмет по просвета и ще направя жизнерадостен отдел “Култура ”. Това сподели самостоятелният претендент за кмет Николай Шушков, който се срещна със състава на Камерната опера в Благоевград.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 180
От там споделиха, че той е един от малцината претенденти за кметове на града, които постоянно посещават спектаклите на Камерна опера и настояха Благоевград да се снабди кмет, който има отношение към културата. 

„ Вие сте една от перлите на града “, обърна се към състава на операта Николай Шушков, който е номер 74 в бюлетината. Той описа, че като зам.-кмет на града е отговарял за културната активност и сподели забележителни знания, свързани с проблемите и потребностите на операта.



„ По мое време Камерната опера в Благоевград, каквато имат единствено още Берлин, Виена и Мюнхен, откри фестивала в Кайро. Пътувахме по целия свят. В момента се затворихме в черупката на Благоевград “, сподели Шушков.

Той пое ангажимент да търси способи за турнета на Операта у нас и в чужбина, както и за неотложно избавяне на постройката на читалището, в която репетира съставът. „ Настоящият екип на общината забави ремонта година и половина, бяха на крачка да изгубят парите “, означи Шушков. 

Той настоя да се съблюдава груповият трудов контракт, тъй като заплатите на създателите от състава на Операта би трябвало да са почтени. Обеща също да се заделят още средства за закупуване на професионални принадлежности, да се премисли щата от едвам 28 индивида и да се върнат в него театралните служби, както и да се обезпечи общински транспорт за артистите от София най-малко в дните на концертите. 



Като общинско дружество  Камерната опера следва да се употребява с цялата поддръжка и проактивност на общината при кандидатстване по стратегиите на МК, както и общината би трябвало да спомага за осъществяване на партньорства межди музикалните институции като това сред Камерна опера- Благоевград и Музикалната академия в София, да вземем за пример. Трябва да се мисли и за стипендия за млади музикални гении, които да обновят състава на операта. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР