Ще възкръсне ли българската демокрация?Притчата, че всичко случило се преди

...
Ще възкръсне ли българската демокрация?Притчата, че всичко случило се преди
Коментари Харесай

Следпразнично

Ще възкръсне ли българската народна власт?

Притчата, че всичко случило се преди Великден ни беше породено от водачите на ПФ - Каракачанов и Симеонов - е за наивници. Те просто бяха определени, с цел да осъществят непопулярни стъпки, които другояче трябваше да легнат в електоралната сметка на ръководещата партия. Нали не си представяте, по какъв начин една дребна партия е оставена да преначертае цялата стратегия на Народното събрание и да принуди депутатите да работят " под пара ", единствено и единствено, с цел да извърши предизборното си заричане пред четири % електорат. 

Нали не мислите, че министър председателят Борисов не схваща, че давайки поддръжка на полусварени законодателни начинания си вкарва автогол. Но другият вид - самичък да инициира тези откровени репресивни ограничения по отношение на българските жители като самодейност на партия, член на Европейската Народна партия, просто не става.

Това, че всички се готвят за избори е разумното продължение на осъзнаването на обстоятелството, че този парламент е блокиран. Може да продължи единствено в изискванията на непрекъснати, съпътстващи медийни и други кавги, агитация на " триумфи ", които да затъмнят провали и елементарната истина, че няма изпълнено нищо значително или качествено, което да е от предпочитаната листа на обществото.  

Вече никой не приказва за промени или в случай че приказва не го одобряват насериозно. Писах преди няколко месеца за това - Парламентът от дълго време стигна границата на своята полза, респективно отричане. 

Новото остаряло е, че се сменят играчите, с цел да остане играта. " Атака " е в миманса, изтеглена по предписание от Кремъл, тъй като дискредитира спонсора си. И на напред във времето излезе национализмът в другите му разновидности - от гласовитото радолюбие на Слави Трифонов до радикалния шовинизъм. Във време, което е бременно с избори, никоя партия не може да се разреши да се самоизолира от едни или други националистически трендове. Още по-малко ГЕРБ и Борисов.  

За да създадат идващото държавно управление в границите на Модела, би трябвало да изолират ДОСТ и създадат изкуствено подслон на Движение за права и свободи. Другият път е да прелеят гласове от " Атака " към ПФ - с цел да могат да вкарат мощни националисти - балансьори, вместо Движение за права и свободи. 

Борисов призна, че точно електронното гласоподаване е предизвикало тази калвакада от електорални гафове към Избирателния закон. А занапред следва президентското несъгласие и реакцията на Конституционния съд.

За това, че процесите не са отвън контрола на ГЕРБ свидетелствува и фактът на издание на стенограма на съвещанието на " коалиционите сътрудници ". Няма по какъв начин Борисов да даде позволение този документ да види бял свят, в случай че не е убеден, че вредите за другите участници ще бъдат по-големи от тези за ГЕРБ. За негов смут се оказа, че е позволил следващия гаф, тъй като магията на ръководството му към този момент е срината. Всички се убедиха в интелектуалното и управническо ниво на участниците - присъдата е еднопосочно - царят е гол.

Колкото и да нападат Движение за права и свободи и ДОСТ на националистическа вълна има лимит на изгодите. Нещо повече, въпреки и тезата за ограничение на изборните права на българските жители в Турция да завоюва известна известност, тя е незащитима и искрено аморална. Първо, тъй като те имат всички права, каквито има всеки български жител, без значение от това къде се намира по света. 

Борисов от ден на ден постанова в медийното пространство концепцията за борба сред него и Трифонов, а това е следващата псевдосхватка. И двамата са " състезатели " - артикул на едни и същи политически технолози от прехода. Те играят насигурно, първо с цел да не позволен действителна опция и второ с цел да имат авариен вид при положение, че министър председателят се самосвали от власт. Да виждате някой да води логичен спор за нужното и вероятното? Виждате ли в тези, които ни продават като " нови " визия, управническа просвета, разсъдък и решения? Или пък че вършат освен това от указател на настоящи известни упования и тъжби на обществото? Всичко остава на повърхността като политическо шоу.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР