Ще успее ли управляващата коалиция да изглади противоречията помежду си,

...
Ще успее ли управляващата коалиция да изглади противоречията помежду си,
Коментари Харесай

58.2% от българите определят отношението си към управляващата коалиция като по-скоро негативно

Ще успее ли ръководещата коалиция да изглади несъгласията между тях, с цел да не се стигне до държавна рецесия? Отговорите на този въпрос даде специфичното изследване на социологическата организация „ Алфа Рисърч “ за Българска национална телевизия и предаването „ Референдум “ на 12 април (вторник).

Според данните от допитването, 49.5% от българското общество не считат, че обединението ще успее да изглади проблемите си. Резултатите сочат още, че 58.2% от интервюираните дефинират отношението си към ръководещата коалиция като по-скоро отрицателно. За 67.0% напрежението сред съдружните сътрудници е резултат от безпринципни сделки за постове.

Сред симпатизантите на четирите партии в обединението най-високо утвърждение за нея дават последователите на „ Продължаваме промяната “ – 88.5%, следвани от „ Демократична България “ със 73.4%. Мненията на симпатизантите на Българска социалистическа партия са спорни – колкото я утвърждават, толкоз не я утвърждават. При „ ИТН “ – 58.4% от последователите им към този момент са отрицателно настроени към ръководещата коалиция.

На въпроса По кои от тематиките, по които се обрисуваха несъгласия, ръководещата коалиция ще успее да реализира единодушие? – 42.2% дават отговор, че обединението ще реализира единодушие за измененията в закона за здравето, забраняващи ограничаващи ограничения по отношение на Ковид, следвани от разрешаването на проблемите в Агенция „ Пътна инфраструктура “ и избора на гуверньор на Българска народна банка. Най-трудните проблеми за разрешаване за четирите партии в обединението ще са даване на военна помощ за Украйна и позицията за Република Северна Македония, сочат резултатите от допитването.

В полемиката в студиото на „ Референдум “ участваха политолозите Даниел Смилов, Калоян Велчев и Христо Панчугов, политическият анализатор Росен Карадимов и информационният специалист Любомир Аламанов.

Гледайте цялата полемика в студиото на „ Референдум “

Гледайте „ Референдум “ всеки вторник от 21:00 ч. по Българска национална телевизия 1
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР