Ще трябва обществото наистина да ни помогне, за да осигурим

...
Ще трябва обществото наистина да ни помогне, за да осигурим
Коментари Харесай

Алберт Петков: Важно е да не погребваме шансовете за другите

Ще би трябвало обществото в действителност да ни помогне, с цел да осигурим повече донори и по-малко жертви. Това съобщи по време на брифинг Алберт Петков, брат на Адриан Петков, който умря до момента в който чака за белодробна трансплантация.

По думите му има предложение за законова смяна.

С помощта от Министерство на здравеопазването и премиера Бориов ще допутаме нещата до край. Но най-много ни би трябвало помощ от храота, уточни той. Важно е да не погребваме възможностите за другите, а възможностите за другите са органите. Радвам се, че се стигна до извънредно и позитивно решение на казуса, би трябвало да се поддържаме като един народ, уточни Алберт Петков. Трябва да взимаме образец от брат ми. Всичко зависи от нас. Ще създадем всичко допустимо донорството да бъде разпространявано, по-късно ни чакат единствено положителни неща и най-много хората, които чакат трансплантации ги чакат положителни неща, добави още той. Вярвам във хората, че ще схванат смисъла в това да си донор, сподели той.

Министърът на опазването на здравето, уточни, че диалогът при Борисов, дружно със фамилията на Адриан, е бил потребен и добрононамерен.

По думите му належащо е да се организира същинска донорска акция. Други страни ще ни дадат методическа помощ, свързал съм се с сътрудници. За да станем членове на Евротрансплант би трябвало да имаме годишно 70 донора, ние имам под 10, сподели министърът. Разпоредил съм да има указател на всички хора, които имат потребност от белодорбна трансплантация, добави Ананиев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР