Ще трябва да изчакаме още малко за мисията на НАСА

...
Ще трябва да изчакаме още малко за мисията на НАСА
Коментари Харесай

НАСА планира да стартира лунната мисия

Ще би трябвало да изчакаме още малко за задачата на НАСА „ Артемида I “. Изданието Space.com отбелязва, че НАСА чака да започва полетния тест без екипаж Artemis I през февруари 2022 година, като прозорецът за политане ще се отвори незабавно на 12 февруари. Капсулата Orion към този момент е сложена върху ракетата Space Launch System и в този момент изстрелването зависи основно от тестването.

Това тестване обаче може да отнеме известно време. Космическата организация възнамерява проби за интерфейси, инженерни системи, връзки и система за назад отброяване. Най-важният тест на процедура е, когато екипажът на Artemis I ще опита да зареди и разтовари горивото няколко седмици преди изстрелването.

НАСА няма да дефинира твърда дата на пускане, като това ще стане чак след сполучлива подготовка, тъй че няма да получим окончателното време за изстрелване още дълго време.

„ Артемис I “ ще изпрати капсула оборудвана със датчици към Луната, за проучване на ускорението, радиацията и вибрациите по време на пътуването. Artemis II ще бъде с човешки екипаж. НАСА се надяваше да изпрати хора на Луната през 2024 година, макар че бюджетните ограничавания и битката за контракти за кацане слагат под подозрение тази цел.

Въпреки това, една сполучлива задача на Artemis I би представлявала значим стадий. Това ще показва жизнеспособността както на Orion, по този начин и на ракетата SLS. По-важното е, че при триумф, хората биха създали нова крачка за излизане отвън орбитата на Земята за първи път от десетилетия.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР