Ще стане ли Доналд Тръмп първият президент в американската история,

...
Ще стане ли Доналд Тръмп първият президент в американската история,
Коментари Харесай

Преди втори импийчмънт: Тръмп може да стане първият президент с два опита за отстраняване

Ще стане ли Доналд Тръмп първият президент в американската история, против който два пъти е задействана процедура по импийчмънт? Развръзката се чака в идващите дни.

Тази вечер демократите внасят в Долната камара на Конгреса искане за задействане на 25-ата корекция в Конституцията. Тя разрешава отстраняването на президент, неспособен за поста. Единственият, който може да я приложи обаче, е вицепрезидентът.

Очаква се Майк Пенс да не го направи, само че демократите са подготвени с настояването за импийчмънт.

Пред американската телевизия Си Би Ес техният водач Нанси Пелоси сподели вредите, нанесени на кабинета й от щурмувалите Конгреса последователи на Тръмп.

„ Служители са се крили под масата, барикадирали са другата врата, изгасили са лампите и са стояли със спотаен мирис в тъмнината два часа и половина “, описа Нанси Пелоси.

Бившият губернатор на Калифорния и републиканец Арнолд Шварценегер съпостави офанзивата над Капитолия с хитлеристкия разгром по време на така наречен " Кристална нощ " в Австрия и Германия.

„ Нощта на вандализма против евреите през 1938 година от нацистите – еквивалент на днешните американски " Горди момчета ". В сряда тук, в Съединените щати, бе денят на счупените стъкла - това бяха прозорците на Конгреса. Тръмп е провален водач и ще остане в историята като най-лошия президент “, сподели Шварценегер.

Първата дама – Мелания, разяснява за първи път случилото се посредством публично мнение.

" Категорично съдя насилието, което видяхме в нашия Конгрес. Разочарована съм и считам за срамно, че към тези трагични събития се завъртяха непристойни злословия, персонални офанзиви и подправени обвинявания против мен ", сподели тя.

Няколко републиканци приканиха Тръмп да се отдръпна самичък от поста си, с цел да спести на страната унижението от втори импийчмънт.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР