Ще срещнете момиче, което се бори с живота, въоръжено само

...
Ще срещнете момиче, което се бори с живота, въоръжено само
Коментари Харесай

Излезе сборника Акорди на Георги Връбчев

Ще срещнете момиче, което се бори с живота, въоръжено единствено със своето виолончело и воля за независимост, софийски мускетар, пренебрегнал себе си, с цел да избави госпожица в навечерието на Коледа, адвокат-мечтател в чудноват, напрегнат делник на Пловдив; ще си припомните, че в събота вечер е обикновено човек да бъде прелъстен, ще срещнете природата и хората, Любовта като боязън, като страдалчество, като чудовищна полуда, Тъгата, която може да ти вдъхне вяра и Свободата, за която и най-тежките окови са слаби.

Истории за нещата от живота, истории за пътя. Пътят напред, пътят обратно, пътят към себе си. Жени и мъже в приключението на живота. Някои съумяват, други не, трети…зависи от гледната точка.

Съвременна прозаичност, деликатна и сурова, поетична и динамична, разноцветна като самия живот.
Откъс от описа " Коледа " из алманах " Акорди ", Георги Връбчев
* Копнееше да види очите ѝ. По-скоро тези искрици огън в тях. Познаваше се добре и знаеше, че би трябвало да внимава. Иначе щеше да боли....

Разказите „ Коледа ”, „ Стела ”, „ Песента на глухара ” и „ Тъгата ” имат награди от литературни състезания в Италия и Израел.

За създателя

Георги Връбчев е роден в гр. София. Семеен, с две деца. Работи като нотариус. Член на Съюза на българските писатели. Пише както прозаичност, по този начин и лирика. Автор на книгите „ Някъде...там...някъде ”, (2008), „ Заветът на викинга ” (2017), “The Legacy Of The Viking ” (2017), „ Акорди ” (2021).

Интервю с създателя може да прочетете ТУК
Георги Връбчев за новия алманах „ Акорди “: Истинските герои вършат положително, след което не престават по пътя си
„ Близостта в днешни дни е нещо, за което би трябвало да положиш изпитание – да откриеш и да запазиш. Трябва да отвориш себе си за х...

Откъс от книгата може да

Вижте повече за сборника „ Акорди “ в уеб страницата на създателя: 



Още от КНИГИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР