Ще сгрешат тези, които побързат да отпишат Джокович, написа Богомил

...
Ще сгрешат тези, които побързат да отпишат Джокович, написа Богомил
Коментари Харесай

Богомил Бонев за загубата на Джокович: Сърбинът винаги се връща

Ще сгрешат тези, които побързат да отпишат Джокович, написа Богомил Бонев за загубата на сърбина от Яник Синер в Австралия.

SafeNews го разгласява без редакторска интервенция: 

Респектираща победа на Яник Синер.

Но ще сгрешат тези, които побързат да отпишат Джокович.

Той е губил и различен път. Пак е бил отписван. Предишният път беше от Алкараз. Даже от Найк оповестиха, че е свършила ерата „ Джокович “ и е почнала тази на Алкараз.

Видя се кой сбърка.

Имаше и една доста унизителна загуба от Надал на Ролан Гарос. Но Джокович се върна още по-силен и усъвършенства всички върхове

И в този момент по този начин. Още при загубата от Де Минор се видя, че номер 1 не е в най-хубавата форма. По време на шампионата в този момент единствено успеха над изтощения Манарино беше лесна. Всички други срещи бяха сложни.

Логично е Синер, който е във върхова форма (не загуби нито един сет досега) да победи. Веднага се откриха късопаметни да кажат, че Синер към този момент ще вземе короната, че дори почитателите на Джокович. Само почакайте малко. Сърбинът постоянно се връща.

Синер отиде на край след шокиращата загуба

Яник Синер се класира за финала на Откритото състезание на Австралия, откакто победи международния номер 1 Новак Джокович с 6-1, 6-2, 6-7(6), 6-3 в първия полуфинал от мъжката скица на шампионата. Синер доближи първи край в шампионатите от Големия шлем, а там негов противник ще бъде Даниил Медведев (Русия) или Александър Зверев (Германия).

22-годишният Синер бе по-добър през целия дуел на „ Род Лейвър Арина “ през днешния ден, като не даде нито една опция за пробив на своя противник. Италианецът имаше опция да запише чист триумф над десеткратния първенец, само че пропусна мачбол в тайбрека на третия сет, след което обаче наложи волята си в четвъртата част, с цел да запише трети триумф против Джокович в границите на малко повече от два месеца.

Джокович бе спечелил всички си 10 полуфинала на Аустрелиън Оупън досега и нямаше загуба в Мелбърн от 2195 дни

Но през днешния ден нямаше отговор за нападателната и прецизна игра на Синер. Италианецът бе извънредно стабилен на личен сервис и загуби единствено 11 точки на първото си подаване, като взе и 63 % на втория си сервис. Синер приключи дуела с 31 печеливши удара против 28 непредизвикани неточности, до момента в който салдото на Джокович бе 32/54.

Синер стартира мача стремително и проби на старта за преднина от 3-0, като даде единствено един гейм на противника си в първата част. Във втория сет италианецът още веднъж стигна до два пробива за 6-2, само че в третата част Джокович сподели темперамент и отрази една опция за пробив, с цел да стигне до тайбрек. В него италианецът дръпна с 6-5, само че сбърка при мачбола, след което Джокович затвори тайбрек с 8-6. В четвъртия сет още веднъж Синер доминираше и един пробив му бе задоволителен, с цел да затвори мача след три часа и 22 минути игра.

Синер, който е 14 години по-млад от Джокович, записа трета победа в седем мача против сърбина

За италианеца това бе първи загубен сет от началото на шампионата. В първия си край в Шлема в неделя той ще се изправи против Даниил Медведев или Александър Зверев. По-късно през днешния ден те ще дефинират втория финалист. Въпреки днешната загуба, Джокович ще остане лидер в международната класация и след края на шампионата. От своя страна Синер има късмет да измести Медведев от третата позиция, в случай че руснакът загуби днешния си мач със Зверев, а италианецът грабне купата в неделя.

„ Чувството е ужасно, беше тежък мач, само че удрях топката ужасно, от третия сет равнището беше равностойно. Опитах се да рестартирам допустимо най-бързо след пропуснатия мачбол, през днешния ден сервирах добре и се веселя, че завоювах. Бях квалифициран физически и душевен. Мачовете от Големия шлем са разнообразни, това бе огромен тест за мен, с цел да видя по какъв начин ще се оправя физически “, съобщи Синер след триумфа.

Още отзиви четете в категорията Коментари 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР