Ще сезираме ДАНС и МВР да се провери на какви

...
Ще сезираме ДАНС и МВР да се провери на какви
Коментари Харесай

Делян Добрев: Ще сезираме ДАНС и МВР за цените, на които МЕТ продава газа и на какви цени купува от Булгаргаз

Ще сезираме ДАНС и Министерство на вътрешните работи да се ревизира на какви цени МЕТ продава газа на " Булгаргаз " и на какви цени го купува от същата компания. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Делян Добрев по време на чуване на премиера Кирил Петков и на енергийния министър Александър Николов за рецесията с газа. Според него МЕТ продава на " Булгаргаз " газа на цена от 102 евро, същата купува на 82 евро от " Булгаргаз ". Добрев назова шефа на ДАНС Пламен Тончев почтен човек, защото е споделил пред депутатите, че се купува съветски газ на по-високи цени.

За да потвърди, че газът, който купуваме е съветски, Добрев извади информации от входно-изходните точки на газопреносната ни мрежа. Вземаме " Странджа " - входът откъм Турция, преди газовата рецесия са влизали 280 000 мвтч дневно, след прекъсване на газа за България от тази точка влизат 320 000 - 330 000 мегаватчаса, сподели депутатът. Той разясни, че потреблението ни е 60 000 мегаватчаса.

" Поглеждаме на входно-изходната точка на Кулата - преди рецесията са били 40 000 мвтч, сега са 105 000 мвтч, влизат 60 000 повече. Преди рецесията са били 12 000 - 13 000 мегаватчаса дневно. Същите 60 000 мвтч съветски газ, само че не се връщат по 75 евро, както по контракта с " Газпром износ, а от вашия обичан МЕТ на 102 евро и от ДЕПА на малко под 100 евро, съобщи още някогашният енергиен министър, в този момент народен представител.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР