Ще се явим на изборите по-вероятно отделно от Демократична България

...
Ще се явим на изборите по-вероятно отделно от Демократична България
Коментари Харесай

ПП и ДБ застават на отделен старт

Ще се явим на изборите по-вероятно настрана от " Демократична България " (ДБ). Съществува обаче опция за общо явяване с Демократична България на изборите . Изборният кодекс го разрешава до 27 август, само че от " Продължаваме промяната " (ПП) обмислят плюсовете и минусите от сходно решение, съобщи Андрей Гюров от Политическа партия в студиото на " Нова телевизия "

" Това е доста значим въпрос и не може решението да бъде взето безгрижно . Все още следва да вземем решение и за нас е значимо то да бъде взето по верния метод ", акцентира той.

Той съобщи, че е значимо да се сътвори " чувство у жителите " за непоклатимост и успокоение, че в дълготраен проект има политически индивид, който да е мост сред ляво и дясно в българската политика. " Дали ще има предизборна или следизборна коалиция - за всички е ясно, че Демократична България и Политическа партия ще ръководят дружно в един предстоящ миг . Не е значима формулата на това обединение - значима е същността. Че това е коалиция против статуквото, против корупцията и за смяна ".
 Политическа партия работят и ще работят добре с демократите, уверен Никола Минчев
Политическа партия работят и ще работят добре с демократите, уверен Никола Минчев

Регистрираха се за вота независимо

На въпрос на водещия дали не съществува риск Политическа партия да повтори ориста на " ИТН " и при едни възможни нови избори, в случай че след тези на 2 октомври не бъде образувано държавно управление, да изпадне обратно в политическия живот, Гюров отхвърли такава опция, въпреки и да призна, че е допустимо да не бъде формирано държавно управление след изборите.

" Разликите ни с " ИТН " са основни и това е очевидно за всички. Истината е, че в последния парламент бяхме доста покрай това да имаме 121 депутати, тъй че в този момент се надяваме на това ", уточни Гюров. И добави: " На базата на правила работихме доста добре, както с Демократична България, по този начин и с Българска социалистическа партия, " сподели Гюров.

Той повтори невъзможността за коалиране освен с Бойко Борисов, само че и с доста хора от управлението на ГЕРБ, които съгласно него блокирали правосъдната промяна и сподели, че от партията му не робуват на постове и склонни на компромис за името на премиера.

Гюров отхвърли да разяснява разновидности за министър председател, защото било прекомерно рано. " Това е въпрос на полемики, както и на резултати от изборите. Но по отношение на Асен Василев -да, той би бил един добър вид за министър-председател ", безапелационен е той.

За високата инфлация у нас Гюров упрекна геополитическата конюнктура и другите способи на пресмятане на инфлацията в другите страни и повтори поозицията за нужда от диверсификация на източниците на газ, само че не изключи доставки на газ на преференциални за нас цени " от всевъзможни снабдители ".
 Политическа партия: Напът е да се провали офертата за седемте танкера
Политическа партия: Напът е да се провали офертата за седемте танкера

Бившите ръководещи очаквали повече от спешния щаб на кабинета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР