Ще се вкопчат ли в кръвопролитна война двете бивши съветски

...
Ще се вкопчат ли в кръвопролитна война двете бивши съветски
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Започва ли войната? Русия евакуира посолствата си в Украйна

Ще се вкопчат ли в кръвопролитна война двете някогашни руски републики Русия и Украйна?

Този въпрос вълнува света сега.

Макар и от всички страни да се чува, че не желаят война то от дейностите им излиза, че се готвят за такава всеки миг.

Русия е евакуирала 18 души, най-вече дами и деца, от посолството си в Киев на 5 януари, а още 30 души са напуснали две седмици по-късно другите две консулства в Одеса и Харков, оповестява „ Ню Йорк Таймс “, базирайки се на украински източници.

Макар че това наподобява като първото нещо, което една страна би направила преди да стартира война, съветското външно министерство отхвърля информацията, заявявайки, че „ съветското посолство в Киев работи обикновено “, написа РТ, съобщи Актуално.

Обвиненията идват в миг, когато западните страни упрекват Москва, че натрупа войски по границата с Украйна с желанието да нахлуе в страната през идващите седмици и месеци – желание, което Кремъл неведнъж отхвърля обществено.

Миналата седмица Си Ен Ен съобщи, че " група от оперативни служащи ", подготвени в градска война и потребление на експлозиви, е била изпратена, с цел да " извърши актове на бойкот против личните сили на Русия ", с цел да сътвори опрощение за военна интервенция в Украйна. С други думи, Русия може да нападна себе си, с цел да оправдае бъдещата окупация. „ Русия поставя основата за опция за основаване на опрощение за окупация, в това число посредством бойкот и разследващи интервенции, обвинявайки Украйна, че приготвя неизбежна офанзива против съветските сили в Източна Украйна “, сподели Джейк Съливан, консултант по национална сигурност на Съединени американски щати.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР