Ще се търси отговорност за престъпленията на отговорните за войната

...
Ще се търси отговорност за престъпленията на отговорните за войната
Коментари Харесай

Среща на евролидерите: Украйна остава без дата за присъединяване към ЕС


Ще се търси отговорност за закононарушенията на виновните за войната в Украйна. Това се чака да написа в декларация на евролидерите, които заседават през вчерашния ден и през днешния ден във френския град Версай.

Във финалния документ на тази лидерска среща няма да има дата за присъединение на Украйна към Европейски Съюз. В този заключителен документ не се приказва и за завършек на съветските енергийни доставки за Европа.

Единствената точка, която може би бележи огромна смяна е общата европейска защита.

В специфична декларация, в която евролидерите приветстват почналото следствие на трибунала в Хага, се показва, че Русия и Беларус ще носят цялата отговорност за закононарушенията против цивилни жители и обекти.

Тази лидерска среща не сподели обаче по кое време Украйна ще се причисли към Европейски Съюз. Редица европейски страни споделят, че присъединението ще е дълъг развой. Говори се доста повече за засилено партньорство, в сравнение с за присъединение.

Във финалния документ от срещата няма и нищо, което да сочи, че Европа има намерение скоро да реализира самостоятелност от съветските енергийни ресурси.

Голямата смяна касае европейската защита. Преди края на май Европейска комисия би трябвало незабавно да предложи съответни ограничения за доста увеличение на вложенията в общата европейска защита.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР