Ще се случи ли китайската инвазия в Европа, това към

...
Ще се случи ли китайската инвазия в Европа, това към
Коментари Харесай

Две нови китайски марки дебютират в България

Ще се случи ли китайската инвазия в Европа, това все още е огромният въпрос, само че парите са неограничени, купуват се или се строят фабрики, тъй че по-скоро въпросът клони към позитивен отговор.

Нашата медия е една от трите, която първа имаше опцията да тества китайския автомобил Coolray, с който колосът Geely ще стъпи публично в България. Това се чака да се случи до месеци, сега се водят диалози с евентуални дистрибутори. Кои ще са те, занапред ще разберем. Словенските ни домакини не пожелаха да разкрият, само че в екипа си към този момент имат българин, който ще е трансмисията за реализиране на този развой в страната ни. Очакваната цена на модела ще е към 52 000 лева с Данък добавена стойност, оборудван с всичко.

Иначе словенската група SEEAG е повече от уверена, че България скоро ще се причисли към страните, в които тя оперира. Преди седмица в Република Северна Македония е открит шоурум на Geely, Румъния стартира със 7 – 9 дилърства, упоритостите им следващата година да се удвоят.

Иначе SEEAG операри в 12 страни от Югоизточна Европа, като през 2023 година оборотът е 600 млн. евро. Продадените коли в района са към 22 000, като Групата е представител на Volvo, Kia, SsangYong (KG Mobility), Geely и Link & Co. Последната марка също е забавна, тъй като чакаме тя също да се появи на родния пазар.

Coolray се споделя първият модел, с който Geely има намерение да се появи на пазара у нас. Това е чужд за родните ширини автомобил, само че същият има над 800 000 продажби зад тила си. Преминал е фейслифт, само че действително измененията са такива и толкоз доста, че може да се назова изцяло нов модел.

Това е автомобил от клас B+-SUV, което ще рече дължина от 4,38 м. И тук нещо доста значимо. Свикнали сме да свързваме китайските коли с електрическо задвижване, само че не подобен е този случай, моделът е стандартен, задвижва се от 1,5-литров турбо бензинов мотор със 172 к.с. и 190 Нм.

Негови директни съперници са Peugeot 2008 1,2 (4,3 м), 130 к.с., 230 Нм; Skoda Karoq 1,5 (4,4 м), 150 к.с., 250 Нм; Seat Ateca 1,5 (4,38 м), 150 к.с., 250 Нм.

Много повече за него, какви са цените му, гаранцията (spoiler: като на Volvo e), по какъв начин се държи на пътя и отстъпва ли по нещо на директните си съперници – скоро в подробния ни тест.

Повече по тематиката четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР