Ще се следва общоевропейският подход за налагане на такси за

...
Ще се следва общоевропейският подход за налагане на такси за
Коментари Харесай

Борисов и Петков обявиха важно решение за таксите за пренос на руски газ

" Ще се следва общоевропейският метод за налагане на такси за транспорт на газ. Не би трябвало да има такса единствено от страна на България, а би трябвало да се работи с Европейската комисия, съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната Кирил Петков.

Той заяви, че решението е взето на съвещание на външната комисия и на Комисията по европейски въпроси. Заради това ще се отсрочи таксата, до момента в който се приложи общото решение, с цел да има резултат върху Руската стопанска система. 

Другата тематика, която е разисквана е " Лукойл ". Има решение да има цялостна бистрота по тематиката, защото " Лукойл " е стратегически обект. Петков изясни, че няма да може да бъде финализирана договорка по продажба, до момента в който целият български народ не се срещна с нея. " Ще бъде взето безусловно транспарантно решение и ще избегнем спекулации, че подмолни играчи или офшорки ще стоят зад този актив ", сподели той.

Бойко Борисов разясни, че ще бъде прибавен верният европейски метод по точката за газа, тъй като България е доста покрай Шенген, написа novini.bg. Той уточни, че ще бъде вкаран текст за стратегически предприятия - газопроводите, хранилищата, нуклеарната енергетика, нефтопреработвателните предприятия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР