ще се произнесе днес по казуса с двойното гражданство на

...
ще се произнесе днес по казуса с двойното гражданство на
Коментари Харесай

Развръзката: Съдът решава за гражданството на Кирил Петков

ще се произнесе през днешния ден по проблема с двойното поданство на Кирил Петков. В известието за днешното съвещание написа: 

Конституционният съд ще организира съвещание на 27 октомври 2021 година (сряда) от 10.00 ч. при следния дневен ред: Конституционно дело № 18/2021 година по искане на петдесет и пет народни представители от 46-ото Народно заседание за определяне на противоконституционност на Указ № 129 от 10.05.2021 година (обн., Дъждовни води, бр.39 от 12.05.2021 г.) на президента на Република България в частта, с която за длъжностен министър на стопанската система е назначен Кирил Петков Петков. Делото е за разглеждане всъщност.

Докладчик: арбитър Таня Райковска
 Кирил Петков внесе ново искане в Конституционния съд Кирил Петков внесе ново искане в Конституционния съд
Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков внесе ново искане да бъде изслушан от Конституционният съд по отношение на проблема...

беше назначен за министър на стопанската система в служебното държавно управление на Румен Радев, което стартира работа през май. През лятото стана известно, че Петков има, което съгласно законите на България не му разрешава да заема върховен държавен пост. Петков съобщи, че е подал заявление до канадските управляващи, с което се отхвърля от това поданство на 21 април. Няколко месеца по-късно той заяви, че разполага с документи, съгласно които не е канадски жител.

Конституционен съд беше сезиран от 55 народни представители от от 46-ото Народно заседание с искане за определяне на противоконституционност на указа на президента Румен Радев от 10 май в частта, обвързвана с назначението на Петков.

Конституционен съд позволи за разглеждане това искане. Образувайки делото, съдът изиска документи от президента, министерствата на правораздаването и на външните работи и от самия Петков.

На последното си съвещание на 12 октомври Конституционният съд остави без почитание настояването на Кирил Петков за конституирането му като заинтригувана страна по делото и без разглеждане настояването му за събиране на други доказателства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР