Ще се опитаме политическия възел не да го разсечем, а

...
Ще се опитаме политическия възел не да го разсечем, а
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Ще се опитаме политическия възел не да го разсечем, а да го разплетем

Ще се опитаме политическия възел не да го разсечем, а да го разплетем, съобщи претендентът за министър председател на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски на излизане от президентството, откакто обединението получи първия мандат за сформиране на държавно управление.

България е на кръстопът на прекалено много рецесии - обществена, икономическа, енергийна. Една от водещите аргументи за това е политическата рецесия, в която се намираме, знаете какъв брой избори имаше през миналите години. Това нещо би трябвало да спре по някакъв метод. Надявам се, че изборът за мен като персона, която е консенсусна и еднообразно отдалечена от всички партии, ще даде опция за нов звук в политиката. Политическото говорене видяхме, че не води до нищо, политическите пристрастености също. Ще разчитаме повече на професионализъм, на хора, които са отдалечени от партийните структури и са известни със стоята експертиза в другите области, посочи той.

Ще търсим поддръжка от безусловно всички. С всичи ще търсим разговор, а концепцията е цялостна смяна на политическия звук - да се премине от борба към разговор и търсене на общи допирни точки, означи проф. Кабровски.

Започваме диалози от през днешния ден, няма да губим време. Ситуацията е тежка, опитваме се да дадем сигнал за смяна на тона. Ако България влезе в едни нови предварителни избори ще изгубим време, пари и престиж, трупан в годините. Всички до момента са оценявали, че съм консенсусен и доалогичен, което се надявам да ми помогне в диалозите с другите политически сили, сподели още кандъдатът за министър председател на ГЕРБ-СДС.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР