Ще се опитаме да компенсираме тези 13 млн. лева, които

...
Ще се опитаме да компенсираме тези 13 млн. лева, които
Коментари Харесай

Проф.Цоков: Ще се опитаме да компенсираме 13-те млн., които Пловдив изгуби за две училища

„ Ще се опитаме да компенсираме тези 13 млн. лв., които Пловдив не съумя да завоюва за построяването на две учебни здания. Едва ли ще успеем, тъй като и Европейската комисия е известена за решението на Община Пловдив, само че ще проведем договаряния ”, това съобщи просветният министър проф.Галин Цоков, който е на посещаване в Пловдив.
Прочетете още
Той изясни, че другите три огромни града - София, Варна и Бургас са спечелили финансирането  и към този момент даже строят нови учебни заведения. Припомняме, че Общинският съвет в Пловдив отхвърли предлагането да се завоюва финансиране за 13 млн. лв. през Плана за възобновяване за създаване нова постройка на ОУ „ Драган Манчов ”, както и спомагателна база за Математическата гимназия.

Проф. Галин Цоков е в Пловдив на конференция, обвързвана с европейските стратегии, както и да регистрира резултатите от предходния програмен интервал през Оперативна програма „ Наука и обучение за образован напредък ”.

„ Сумите, които  са усвоени през последните  няколко години са  над 250 млн. лв. по другите планове, главният акцент. Темата на днешната конференция е еднакъв достъп до обучение, по която реализирахме редица планове ”, сподели министърът.  Той добави, че новият програмен интервал е извънредно значим, като от януари към този момент може да се кандидатства по разнообразни планове, като акцент ще е професионалното обучение и дигитализацията.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР