Ще се намери ли изход в сложните отношения между Запада

...
Ще се намери ли изход в сложните отношения между Запада
Коментари Харесай

Путин: Русия не иска война с Украйна, но искаме от Запада гаранции за безусловна сигурност. САЩ имат ракети на прага ни

Ще се откри ли излаз в комплицираните връзки сред Запада и Русия?

Русия не желае спор с Украйна, само че западните сили би трябвало да дават на Москва гаранции за “безусловна сигурност ". Това съобщи съветският президент Владимир Путин на постоянната си годишна конференция, съобщи Sky News, съобщи Факти.

Путин сподели, че Съединени американски щати имат ракети на „ прага на Русия “ и „ топката е в полето на Запада “ във връзка със сигурността в района. Пресконференцията на съветския президент, на която той дава отговор на разнообразни въпроси, се случва в миг на напрежение сред Москва и Запада. НАТО и Съединени американски щати упрекват Русия, че е струпала десетки хиляди войски покрай Украйна, което може да докара до инвазия.

Попитан дали може да подсигурява, че Русия няма да нахлуе в Украйна или която и да е друга суверенна страна, или това зависи от договарянията, Владимир Путин сподели: „ Нашите дейности няма да зависят от договарянията, те ще зависят от безусловното единодушие с съветските условия за сигурност през днешния ден и в исторически подтекст ". „ В този смисъл ние дадохме да се разбере, че всяко последващо придвижване на НАТО на изток е недопустимо, няма нищо неразбираемо в това ", сподели още Путин.

" Ние не разполагаме нашите ракети на границата на Съединени американски щати. От друга страна, Съединени американски щати разполагат своите ракети покрай нашия дом, на прага на нашата къща ", съобщи съветският президент. Властите в Украйна изтласкват руснаците и рускоезичното население от териториите, исторически населявани от тях, сподели Путин. Със закона си за коренните нации Киев " разгласи руснаците, живеещи на тази територия, на тяхна лична територия, за некоренен народ, както прочее и поляците, унгарците, румънците ", добави той. По думите му този закон провокира несъгласия в връзките на Киев с Варшава, Будапеща и Букурещ. Президентът на Русия означи, че в Украйна е признат закон за държавния език, украинския, ограничителен сферата, в която може да се употребява съветският.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР