Ще се наложи да се вземат по-твърди мерки, защото ако

...
Ще се наложи да се вземат по-твърди мерки, защото ако
Коментари Харесай

СДВР очаква по-твърди мерки за коронавируса

" Ще се наложи да се вземат по-твърди ограничения, тъй като в случай че разчитаме на самодисциплината на хората, обстановката може да бъде изпусната ". За това предизвести шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджийски в отговор на въпрос дали се съблюдава наложената карантина поради ковид.

Той взе присъединяване в Оперативния щаб на Столична община в битката против ограничение на рисковия китайски ковид.

По думите му това, което се прави е откакто се открият такива случаи на хора, които не съблюдават карантината, се изпращат екипи на столичната полиция. Те приказват с хората и сформират предупредителни протоколи в случаите, в които преценяват.

Хаджийски чака в следобедните часове националният щаб да даде съответни инструкции. Ако бъдат вменени отговорности на Столична дирекция на вътрешните работи, те имат потенциала и ресурса, съвеместно с РЗИ и Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Към сегашния миг това, което прави Столична дирекция на вътрешните работи е справочна-аналитична активност за всички хора, които са били в контакт със заразно болните. Георги Хаджийски изясни, че отпреди два дни имало случай, в който бил поддаден сигнал на 112 за човек, който се завърнал от Италия и не е спазил карантинните периоди. Не се потвръдил казусът, а информацията била, че индивидът живее на фамилни начала. Съставен му е сигнален пролив след посещаване на чиновници на полицията.

Хаджийски увери, че реакцията на столичната полиция е незабавна, като са в непрекъсната съгласуваност и стиковката с РЗИ и Столична община. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР