Ще се кандидатирам за председател на партията, защото мисля, че

...
Ще се кандидатирам за председател на партията, защото мисля, че
Коментари Харесай

Колкото съм джендър, толкова съм и кандидат на Румен Радев

Ще се кандидатирам за ръководител на партията, тъй като мисля, че БСП може доста повече. Тези избори демонстрираха, че би трябвало да има смяна. Трябва да има ново лице, което нашите гласоподаватели заслужават – не на непрекъснати кавги. Това сподели пред БТВ Крум Зарков от Българска социалистическа партия.

" Ще вземам участие в процедура по директен избор, в друга процедура няма да вземам участие ", съобщи той.

" Не е правилно, че съм последовател на Истанбулската спогодба, правилно е, че съм упорствал да не бъде тази тематика знамето на нашата партия, тъй като считам, че достоверна партия като БСП има далеч по-важни тематики, с които да се заемем в страна, раздирана от беднотия. Вярно е, че съм упорствал да не се крием зад измислени тематики, когато би трябвало да се борим с същинските. Джендър манията да се бориш с измислени проблеми, когато същинските са бедността и корупцията, 3 години играеше ролята на димка ", уточни социалистът.

Попитан правилни ли са появилите се в общественото пространство изказвания, че зад кандидатурата му за ръководител на БСП стои президентът Румен Радев, Зарков сподели: " Колкото съм джендър, толкоз съм и на Румен Радев кандидат. Че ще има хейт и тролски конспирации не ме учудва. Това не вреди на мен, това вреди на общата конюнктура, в която би трябвало да се организира този нов избор. Трябва да покажем, че БСП не е единствено кавги сред водещите лица, а е нещо доста по-дълбоко и доста по-полезно ".

Той разясни, че не знае дали формулата на систематизиране на министерските постове към този момент е контрактувана.

" Не би трябвало да забравяме уроците от предходни обединения. В най-деликатната част на диалога за подписването на съдружно съглашение не трябва да се подхожда по този начин, все едно всяко министерство е феодално притежание на някоя от партиите. Трябва да се подхожда по този начин, че болшинството да резервира образа на партиите, само че да действа дружно, а не да разпарчетосва властта. Това е въпрос на обща атмосфера и на съгласие. Трябва да имаме разбирането, че тръгваме да гоним общи цели и това да се подразбира от общите решения. Обратното ще породи спорове и в самата коалиция, и кавги на открито ", коментира Крум Зарков. 

По думите му това държавно управление би трябвало да се случи и да поеме от този дух на отборни дейности, който го има в последните 5-6 месеца.

В отговор на въпрос той сподели, че не би поел министерски пост в възможното съдружно държавно управление. " Посветил съм се на задачата да извършвам парламентарна активност, а в персонален проект съм се концентрирал в установяването на БСП като достоверна, лява, съвременна партия ", съобщи Зарков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР