Ще съберем 120 подписа на 2-ри септември и ще вървим

...
Ще съберем 120 подписа на 2-ри септември и ще вървим
Коментари Харесай

Красимир Ципов: Ще съберем 120 подписа и ще вървим към консултации за ВНС

Ще съберем 120 подписа на 2-ри септември и ще вървим към съвещания за приемане на решението за отиване към Велико национално заседание. Това сподели пред Красимир Ципов, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ.

Той уточни, че на следващия ден, 25 август, ще стартират договаряния с ПГ на " Обединените патриоти " и изрази вяра в идващите дни да продължат с останалите парламентарни групи.

" Нашите упования са, че ПГ на " Българска социалистическа партия за България " няма да взе участие в консултациите ", добави той.

Желанието на ръководещите е консултациите да приключат допустимо най-бързо, с цел да може в границите на идната седмица да стартира процедурата по събиране на подписи.

Ципов отхвърли да разяснява рецензиите към показания от ГЕРБ план за нова Конституция.

" Ние сме преследвали една цел - да представим вниманието на Народното събрание план, който да бъде прегледан, с цел да може при привикване на Велико народно събрание да могат да се вършат оферти по всички текстове в Конституцията. Към сегашния миг този текст на Конституцията споделя, че Велико народно събрание се произнася единствено по въпроси, по които е сезирано. Идеята е да внесем един план, който във Велико народно събрание да може да бъде променян, допълван, изменян, тъй че да отговори на упованията на всички български жители ", сподели още той.

Ципов беше безапелационен, че основният прокурор няма да бъде прекомерно овластен съгласно оферти текст, който касае правосъдната система.

" Става дума за делене освен на Висш съдебен съвет, само че и на Инспектората към Висш съдебен съвет на два органа - Съвет на съдиите и Съвет на прокурорите и следователите, надлежно инспекторати към тези два съвета. Смятаме, че по този метод, като всичко се взема решение в съответната магистратска общественост, може да бъде реализиран мечтаният резултат - да се отстранен всички подозрения за интервенция в правосъдната власт. Затова предложихме президентът да не бъде зает с издаването на укази за назначението на така наречен трима огромни ", изясни още той.

По думите на Ципов Народното събрание не може да се саморазпусне и предложи президентът Румен Радев да прочете Конституцията преди да приканва за това.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР