Ще разговаряме с всички. Вратите ни са отворени. Ще се

...
Ще разговаряме с всички. Вратите ни са отворени. Ще се
Коментари Харесай

Проф. Габровски иска експертен кабинет

Ще беседваме с всички. Вратите ни са отворени. Ще се опитаме да намерим общи допирни точки. Това съобщи Габровски в изказвания след връчването на мандата на ГЕРБ-СДС.

Експертен кабинет, след диалози с всички партии. Това е концепцията на проф. Николай Габровски, който ГЕРБ номинира ха за министър-председател.

Повече от половин час проф. Николай Габровски, Десислава Атанасова и Томислав Дончев обсъждаха с президента Румен Радев опцията да осъществят първия мандат за сформиране на държавно управление.

Професорът по този начин и не сподели от кого тъкмо е получил поканата за премиерския пост. " През последните години съм получавал доста предложения, както да работя в чужбина, по този начин и да вляза в политиката. Винаги съм отказвал. Страхувам се, че сега България е на кръстопът на прекалено много рецесии - на обществена, на икономическа, енергийна, виждаме и сериозен мигрантски напън. Една от водещите аргументи за това е политическата. Знаете какъв брой избори имаше. Това би трябвало да спре по някакъв метод. Надявам се, че аз като персона, която е консенсус на, професионална, еднообразно отдалечена от всички партии, имаща разговор с всички партии, ще даде опция за нов звук в политилата ", обяс и той включването си.

Съставът на възможния кабинет не е запълнен. " Ще разчитаме на хора с професионализъм, на хора, които са отдалечени от партийните структури, които са известни и със своята експертиза в съответните области ", съобщи претендентът за министър председател. И акцентира, че концепцията му е да има цялостна смяна на политическия звук - да се премине от едно кресчендо и една забележима за всички неефективна борба към разговор, търсене на общи досег и точки и по какъв начин България да преодолее по допустимо най-лек метод този тежък интервал, написа " 24 часа ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР