Ще проведем вътрешно разследване и ще преценим дали нашият колега

...
Ще проведем вътрешно разследване и ще преценим дали нашият колега
Коментари Харесай

Започва вътрешно разследване на Ветеринарния съюз по случая с малкото куче Рая

" Ще проведем вътрешно следствие и ще преценим дали нашият сътрудник има някаква виновност ". Това изясни в " Денят стартира " доктор Димитър Яневски, ръководител на Софийската гилдия на Българския ветеринарен съюз, във връзка със случая на кучето Рая, порода чихуахуа, което беше избавено от евтаназия в Норвегия след апел на артиста Жан-Клод Ван Дам.

Всички сме отговорни - като се стартира от практикуващия ветеринар и се стигне до органите, проверяващи на границата, безапелационен е доктор Яневски. Паспортът на Рая не е запълнен както би трябвало, добави той.

За постоянни документи, първо, животното се разпознава с микрочип, това се вкарва в европейски паспорт, който съдържа информация на британски и на български и по-късно данните постъпват в единна система. Кучето се имунизира, наложително и за бяс, обезпаразитява се и едвам тогава може да пътува, изясни ветеринарят.

Чихуахуа ще бъде избавено благодарение на Жан-Клод Ван Дам, импортирано е през незаконен канал?

За страдание, граничните управляващи не са обърнали внимание на документите, само че аз допускам, че те не са и подготвени за несъответствия, счита той.

Очаква се дребната Рая да се прибере у нас всеки миг. Остава обаче неуреден въпросът с това кой ще я осинови.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР